Meteoroloji kar yağışı için uyardı! İşte kar yağışı ve fırtına beklenen o iller!
Meteroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı ile ilgili haberleri duyurmaya devam ediyor. Son dakika uyarısı ile birlikte fırtına ve kar uyarısı yapıldı.
Meteoroloji’nin yayınlamış olduğu tahminlere göre yurdun geneli parçalı bulutlu olacak. Marmara dostu, iç anadolu kuzeyi, doğu anadolu ve Karadeniz bölgeleri için yağış söz konusu olacak. İşte hava durumu tahmini ile ilgili tüm detaylar…
Meteroloji haftalık hava tahmini
Meteroloji yapmış olduğu tahminler ile birlikte yurdun genelinin çok bulutlu parçalı bulutlu olacağını duyurdu. Metroloji danışmanı olarak bilinen Orhan Şen Karadeniz bölgesine yaşanacak hava durumunun afete dönüşmemesi adına vatandaşların tedbirli olması gerektiğini vurguladı.
Yağmurlu hava ve sağanak yağış genel olarak Karadeniz’in iç ve doğu kesimlerinde görülecek. Doğu Anadolu’nun kuzey doğusunda ise karla karışık yağmur bazı bölgelerde kar şeklinde görünecek. Batı Karadeniz, doğu ve orta Karadeniz kıyıları çevrelerinde karla karışık yağmur kuvvetli şekilde kendini gösterecek. Karadeniz bölgesinin hava sıcaklığı üç-6° aralığında azalacak. Diğer bölgelerde ise hava durumunda önemli bir değişim görünmeyecek.
Rüzgar genel olarak güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli bir şekilde esecek. Ara sıra orta kuvvette esecek olan Rüzgar Marmara’nın doğuşu ve iç anadolunun kuzeyine etkileyecek. Karadeniz’in batı ve kuzey batı yönlerinde ve doğu Anadolunun doğusunda yer yer fırtına görülecek.
Uzman Orhan Şen açıklama yaptı
Meteroloji danışmanı olarak bilinen Orhan şen Türkiye’nin haftalık hava durumu ile ilgili değerlendirmeler paylaştı. Orhan Şen Karadeniz bölgesindeki vatandaşları uyardı. Hava durumunun bir doğal afete dönüşmemesi adına bölgedeki vatandaşların tedbirli olması gerekecek. Bakan Şen ülke genelindeki havanın normal şekilde seyredeceğini vurguladı. Yağışların daha çok Karadeniz bölgesinde etkili olacağının altını çizdi. Kar beklentisi ise Marmara’nın doğuşu ve doğu Anadolu bölgesinde etkili olacak.
Kötü hava şartları gece görülecek
Ülke genelinde etkisini gece gösterecek kar yağışlar ve fırtına için uyarılar yapıldı. Özellikle dere kenarlarından uzak durulması ve araçların yüksek yerlere park edilmesi gerektiği vurgulandı. Heyelan bölgelerinden uzak durulması ve çatı ve aç diplerinin altında oturulmaması gerektiği vurgulandı. Bu gecenin ardından hava şartlarının normal seviyelere geleceği açıklandı.
Yılbaşında kar yağmayacak
Meteoroloji uzmanları yılbaşında kar beklentisinin olmadığını üzülerek paylaştı. Yalnızca İstanbul adına değil Türkiye genelinde kar yağışının görünmeyecek oldu 31 Ocak 2023 tarihi için sıcaklıklar ortalamanın 4 derece üzerinde seyredecek.