Haber

Jennifer Lopez, Rihanna, Brad Pitt ve dahası: Milyonlarca dolarlık malikaneleri neden satılamıyor?

Ne kadar olağanüstü, rüya gibi olursa olsunlar, bir zamanlar oldukça değerli olan bu gayrimenkul harikaları, sahip olunduklarından bu güne piyasada bir daha hiç alıcı bulmadılar. İşte dudak uçuklatan fiyatlarıyla muhteşem yapı ve görünümdeki evler...

Ev satın almanın en kârlı yatırım olduğu kök inancına sahip bir toplum olduğumuz kuşkusuz bir gerçek. TÜİK Ağustos ayı  konut satış verileri de bunu doğrulayarak, Türkiye genelinde Ağustos ayında 122 Bin 91 konut satıldığını gösteriyor. (Bkz.https://data.tuik.gov.tr/Kategori/GetKategori?p=Insaat-ve-Konut-116 )

Bizler, aylıklı çalışanlar olarak zihinlerimizi yabancılara konut satışının son yıllarda çok artması, ev fiyatlarının yakın vadede artıp, artmayacağı ya da orta gelirlilerin bir ev sahibi olma idealleri gerçekçi mi gibi gibi sorularla meşgul eder iken, satılmakta zorlanan evler düşünülünce muhtemelen akıllara ilk olarak şöhretlerin sahip olduğu, devasa, lüks malikâneler gelmez, zannederiz. Tabii bu haberi okuduğunuzda hemen fark edeceksiniz ki -iç geçirerek resimlerine baktığınız- bu aşağıda sıralanan mega malikâneler -size kendi lisanları ile- bunun doğru olmadığını söyleyecekler.