Haber

Hepsi çakıldı, onlar uçtu!

Yeni açıklanan otomobil satış verilerine göre, geçen yıla göre yılın ilk 3 ayında otomobil satışları yüzde 25 azalırken, 2 lüks marka ise adeta satış patlaması yaşadı.

2021 yılının ilk 3 ayında Türkiye’de sadece 1 adet araç satışı yapan Bentley, bu yıl Ocak-Mart ayları arasında ise 5 otomobil sattı. Bentley modellerinin Türkiye’deki satış fiyatı 12-17 milyon lira arasında değişiyor.

Diğer yandan Maserati marka araçların satışında da geçen yıla oranla ciddi bir artış yaşandı. 2021 yılının ilk 3 ayında Türkiye’de 15 otomobil satan marka, bu yıl 31 otomobili yeni sahipleriyle buluşturdu. Maserati modelleri de 3-12 milyon lira arasında değişiyor.

Aston Martin, Ferrari, Lamboghini ve Prosche markaları ise yılın ilk 3 ayını geçen yıla oranla daha az araç satışıyla kapattı. Geçen yıl 10 otomobil satan Aston Martin bu yıl 6 otomobil satarken, 6 otomobil satan Ferrari 5, 3 otomobil satan Lamborghini de 2 otomobil sattı. 2021 yılının ilk 3 ayında 210 otomobil satan Porsche ise bu yıl aynı dönemde 166 otomobil sattı. Satışları en çok düşen lüks marka ise Jaguar oldu. 2021 yılının ilk 3 ayında 26 otomobil satan marka bu yılın aynı döneminde sadece 4 otomobil satabildi.

Yeşil lastik! Doğaya atık olarak bırakılması halinde önemli çevre sorunlarına yol açan PET şişenin geri dönüşümüyle otomobil lastiği üretildi. PET polyesteri kullanılarak üretilen lastikler piyasaya sürüldü.