Haber

Haydar Acun Merkez Bankası'nın kararını sauna sıcaklığına benzetti

Merkez Bankası'nın faiz kararını yorumlayan Haydar Acun'un kullandığı ifade gündem oldu.

   Marmara Capital Fon Yöneticisi Haydar Acun, Merkez Bankası'nın faiz kararını yorumladı. Sauna sıcaklığı benzetmesi yapan Acu'un sözleri beğeni topladı.

   Hissedilen ile gerçek sıcaklığa dikkat çeken Haydar Acun, "Merkez Bankası’nın %45 faizini bir saunadaki termometre sıcaklığına benzetsek, içerde “hissedilen gerçek sıcaklık” %20 gibi. Bu kadar faiz (saunaya girmiş kişi doğru dürüst terleyemezken) enflasyonu hedeflenen seviyeye düşürebilirmi emin değilim" ifadelerini kullandı.

   Acun'un gönderisinin altına yapılan bazı yorumlar şu şekilde:

Haydar Acun kimdir?

    İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, mezunu olan Haydar Acun, Londra Schroders Securities’te, gelişmekte olan ülkeler masası, Türkiye’den sorumlu ülke analisti olarak devam etmiş ve aynı dönemde Extel tarafından en iyi Türkiye analisti seçilmiştir. 1998-2000 yılları arasında, Avusturya Bankası’nın yatırım kuruluşu olan CAIB’nin Londra şubesinde Türkiye operasyonlarından sorumlu direktör olarak görev yapan Acun, şirketin İstanbul temsil ofisini açmıştır. Gedik Menkul Değerler’de yurt dışı kurumsal satış ve araştırmadan sorumlu genel müdür yardımcısı olarak çalışan Haydar Acun, 2006 yılında yabancı yatırımcılar ile birlikte kurduğu Sardis Menkul Değerler’de, 2014 yılı sonununa kadar genel müdür ve yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmıştır.