Güncel

Dünya Tasarruf Günü’ne özel tasarruf yöntemleri

Bugün Dünya Tasarruf Günü. Tasarruf, bu yıl hiç olmadığı kadar dünyanın gündeminde. Tasarruf bizim için de çok önemli çünkü hem doğalgaz hem de elektrik hiç olmadığı kadar pahalı. Gıda fiyatlarında ciddi bir artış yaşanıyor. İşte bütçenizi rahatlatacak yöntemleri…

13 ELEKTRİK TASARRUFU İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Tasarrufun en önemli adımı, enerji tasarrufu. Enerji tasarrufu için ısıtma, soğutma, aydınlatma ve ulaşımda yapacağımız küçük değişiklikler bile kaynakların verimli kullanılması adına önemli sonuçlar doğuracaktır.

  •  Elektrik tasarrufu için; daha az enerji tüketen cihazları tercih edilmeli, aydınlatmalar LED ampullerle sağlanmalı, su ısıtırken ihtiyaç kadarı ısıtıcıya ya da tencereye koyulmalı, bulaşık ve çamaşır makinesi tam dolmadan çalıştırılmamalı, ihtiyaç duymadığınız elektrikli cihazların fişleri prizden çıkarılmalı, giysiler tek tek değil toplu ütülenmeli, güneş ışığından faydalanmak için perdeler açık tutulmalı, ısıtma sistemi 1 derece düşürülmeli, klima yerine vantilatör kullanılmalı, güneş enerjili sıcak su sistemi kullanılmalı.