Ekonomi

Türkiye’de Sığınak Yönetmeliği Değişiyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Sığınak yönetmeliğimiz var ama eskimiş bir yönetmelik. Biz bu yönetmeliğimizi güncelliyoruz” diyerek yeni bazı bölümlere sığınak yapma zorunluluğu geleceğini duyurdu.

Kurum, Türkiye'de merakla beklenen sığınak yönetmeliğinin güncellendiğini duyurdu. Eskimiş yönetmelik yerine, tüm dünyadaki örneklerin incelenerek hazırlandığı yeni düzenleme, bazı yapı tiplerine sığınak zorunluluğu getirecek.

Dünya Standartlarında Sığınaklar Geliyor

Bakan Kurum, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, mevcut sığınak yönetmeliğinin yetersiz kaldığını belirterek, "Dünyadaki sığınak yönetmeliklerini, kişi başına düşen metrekareleri ve olası risklere karşı alınan tedbirleri detaylı bir şekilde inceledik" dedi.  Kurum, yeni yönetmeliğin bu incelemeler doğrultusunda hazırlandığını ifade etti. Yeni düzenlemeyle birlikte, belirli kriterlere sahip yeni yapılar için sığınak yapma zorunluluğu getirilmesi planlanıyor. Bu adımla, olası afet ve acil durumlara karşı daha güvenli yaşam alanları oluşturulması hedefleniyor.

Bakan Kurum, sadece yönetmelik değişikliğiyle kalmayacaklarını, aynı zamanda TOKİ eliyle de ülke genelinde sığınak yapımına başlanacağını söyledi. "81 ilde uygun gördüğümüz alanlarda sığınaklarımızı da yapıyor olacağız. Dünya standartlarına uygun olarak yapacağız" sözleriyle, bu proje hakkında detayları paylaştı.

Kabine toplantısının gündemine de gelen sığınaklarla ilgili 1987 yılında yürürlüğe giren yönetmeliğin de değiştirileceği öğrenildi.