Eğitim

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için tavsiyeler

Okuyan çocuk, okuyan yetişkin oluyor. Okumaya çocuk yaşlarında başlayan birçok yetişkin tüm yaşamları boyunca okuyarak öğrenmeye ve kendini geliştirmeye devam eder.

Kendi çocuk yaşlarınızı bir düşünür müsünüz? Okuma alışkanlığını nasıl kazandığınızı. Belki ablanız, belki öğretmeniniz belki anne ya da babanız size okudukları, aldıkları bol resimli hayal gücünü geliştiren kitaplarla okuma alışkanlığınızın yerleşmesini sağladılar.

Şimdi yetişkin biri olarak şunu fark ediyorsunuzdur ki; okuyan çocuk, okuyan yetişkin oluyor. Okumaya çocuk yaşlarında başlayan birçok yetişkin tüm yaşamları boyunca okuyarak öğrenmeye ve kendini geliştirmeye devam eder.

 Peki, şimdi kendi çocuğunuza bu alışkanlığı nasıl kazandıracaksınız? Siz ve eşiniz kitap okumayı çok seviyor ama çocuğunuz sevmiyor…Eyvah demeden önce çocuğunuzun ilgi alanlarını keşfedin.

 Günümüzde çocukların dikkatini dağıtan ve çeldirici işlev gören; televizyon, çizgi filmler, bilgisayar oyunları var. Bu kadar süslü görüntüleri ve heyecanı bırakıp kitap okuma alışkanlığını nasıl geliştirebileceğinizi düşünüyorsanız, haksız sayılmazsınız. Çocuğunuzu bu ortamdan uzaklaştırıp okuma hevesini aşılamanın imkansız olduğunu düşünüyorsanız aşağıdaki tavsiyeler umarım işinize yarar.