Teknoloji

Bu meslekler kısa süre içinde ortaya çıkacak

Metaverse ile bazı yeni meslekler ortaya çıkacak gibi görünüyor. Peki nedir bu meslekler? İşte yeni metaverse meslekleri:

110 Metaverse Araştırmacı Bilim İnsanı

Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik üzerinde araştırmalar yürüten bilim insanları zaten günümüzün en iyi üniversitelerinde ve büyük teknoloji şirketlerinde çalışıyor. Ancak Metaverse'ün yavaş yavaş toplum tarafından kabul görmeye başlamasıyla birlikte elimizdeki beyin gücünden fazlasına ihtiyacımız olacağı aşikâr.

Metaverse Araştırmacı Bilim İnsanları, şirketlerin müşteri ve ortak çekebileceği basit dijital dünya modelleri geliştirmekten ibaret olmayacak.

Gelecekte çok daha büyük şeyler gerçekleşecek. Bilim insanları, tüm dünyanın dijital olarak görünür ve eyleme geçirilebilir olduğu, 'her şeyin teorisi' gibi bir mantığı olan bir şey geliştirmek zorunda olacak. Oyunlar, reklamlar, fabrika kalite kontrol programları, bağlantılı sağlık sistemleri ve daha pek çok şey, bu mimari yapının üzerine inşa edilecek. 

Adayların 3B hesaplamalı fotoğrafçılık, sinirsel görüntüleme, sahne rekonstrüksiyonu, hesaplamalı görüntüleme, görsel-ataletsel odometri, durum tahmini, sensör füzyonu, haritalama ve yer saptama alanlarında kullanılan bilgisayar görüşü algoritmalarını birleştiren teknolojilerle prototipler inşa etmesi ve bunları ölçekleyebilmesi gerekecek. Bu prototiplerin zamanla daha da büyüyeceğini unutmayalım.

Metaverse araştırmacı bilim insanı olabilmek için derin öğrenim, bilgisayar görüşü, bilgisayar grafikleri veya bilişsel görüntüleme alanlarından birinde doktora yapmanız gerekiyor. Ayrıca C++ bilmelisiniz.