Sağlık

Her bütçeye uygun bahar detoksu için 8 ipucu

Eğer dolaşım sisteminiz tıkalı, bedeniniz yorgun, ağrı ve sıkışıklık hissediyorsanız, sabah uyandığınızda dilinizin üzerinde kalın ve beyaz bir tabaka varsa doğru yerdesiniz.Bahar, detoks yapmak ve bedenimizi yenilemek için en iyi zamandır!

Kış aylarında soğuk havaların etkisiyle koltuğun üzerinde kıvrılıp yatmaya eğilimliyiz. Bu her ne kadar süper konforlu olsa da vücudumuzda hareket eksikliği ve durgunluğa, bununla birlikte toksin madde birikimine yol açabiliyor. Eğer dolaşım sisteminiz tıkalı, bedeniniz yorgun, ağrı ve sıkışıklık hissediyorsanız, sabah uyandığınızda dilinizin üzerinde kalın ve beyaz bir tabaka varsa doğru yerdesiniz.

Bahar, detoks yapmak ve bedenimizi yenilemek için en iyi zamandır. Havalar ısındığı zaman fazlalıkları ve vücutta biriken koruyucu sıvıları atmak dönüşümün önemli bir parçasıdır. Kışın yediğimiz ağır yiyecekleri ve biriken toksinleri vücuttan temizlemek için ideal bir zamandır. Bu detoks işlemi bir daha kış gelip kapılarımızı kapatana kadar daha hafif ve enerjik olmamıza izin verecek.

Şimdi sekiz adımda başarılı bir detoks için Diyetisyen.com.tr uzmanlarına kulak verelim...