Otomobil

Yeni ÖTV dilimine göre ucuzlayacak olan elektrikli otomobil sayısı belli oldu!

Elektrikli araçlarda ÖTV matrahı değişti. Değişen matrah ile birlikte bazı otomobillerde indirim yapıldı. %10 ÖTV oranına tabi olan otomobillerdeki matrah değişince bazı fiyatlarda da indirim yapıldı.

Elektrikli araçlarda ÖTV matrahı değişti. Değişen matrah ile birlikte bazı otomobillerde indirim yapıldı. %10 ÖTV oranına tabi olan otomobillerdeki matrah değişince bazı fiyatlarda da indirim yapıldı. 1 milyon 250 bin TL olan matrah sınırı artık 1 milyon 450 bin TL’ye çıkartıldı. Böylece araçların matrahları ile birlikte fiyatları düşecek olan otomobillerde belli oldu. İşte detaylar…

Matrah değişikliği sonrasında bazı otomobillerin fiyatları düşecek. %10 özel tüketim vergisine tabi olan otomobillere ait matrah 200 bin TL artırıldı. Buna göre eskiden daha üst sınırdan alınan vergiler için artık daha alt sınır uygulanacak. Yani 1 milyon 350 bin TL değerindeki araçtan alınacak olan vergi daha da azalacak. Bu durumda otomobillerin fiyatlarına direkt olarak yansıyacak.

ÖTV matrah değişikliği ile birlikte fiyatları düşen otomobiller

Fiyatları 1.250 bin – 1 milyon 450 bin TL arasında değişen elektrikli otomobillerin fiyatlarında da düşmeler görüldü. Buna göre söz konusu otomobiller;

  • Hyundai IONIQ 6 ve IONIQ 5
  • Mercedes EQA

Bunun gibi otomobillerde matrah yükseltilmesi ile birlikte indirimlerin gelmesi bekleniyor. Örneğin IONIQ 5 2 milyon 185 bin TL iken yeni düzenleme ile birlikte 1 milyon 718 bin TL olarak satışa sunulacak. Fiyatların düşmesinde yılsonu etkisinin de olduğu belirtiliyor.