Otomobil

Türkiye'nin İkinci Yerli Otomobili Yıl Sonunda Tanıtılıyor: Tasarımda Ferrari Efsanesi İmzası

HABAŞ, Togg'un ardından Türkiye'nin %100 yerli ikinci otomobili için düğmeye bastı. Eski Honda fabrikasında üretilecek aracın tasarımını BMW, Ferrari ve McLaren'in efsane ismi Frank Stephenson üstleniyor.

Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından HABAŞ, Togg’un ardından ülkenin yüzde 100 yerli sermayeli ikinci binek otomobil markasını yollara çıkarmak için hazırlıklarında son aşamaya geldi. Şirketin merakla beklenen ilk binek otomobil modelini 2026 yılının sonuna kadar resmi olarak kamuoyuna tanıtması planlanıyor.

Tasarım Koltuğunda Dünya Efsanesi: Frank Stephenson

HABAŞ'ın yerli otomobil projesinde en dikkat çekici detaylardan biri tasarım mimarisi oldu. Projenin tasarım liderliğini; Ferrari F430, McLaren P1, modern Fiat 500, ikonik Mini ve ilk BMW X5 gibi modellerin mimarı olan dünyaca ünlü tasarımcı Frank Stephenson üstlendi.

Frank Stephenson Design tarafından yürütülen süreç, yalnızca dış çizimlerle sınırlı kalmayıp markanın sıfırdan tasarım dilinin oluşturulması, 3D ve yüzey modelleme, kil model incelemeleri, mühendislik desteği ve kalıplama aşamalarını kapsayan uçtan uca bir operasyonu içeriyor. Çocukluğunun 11-16 yaş arası dönemini İstanbul'da geçiren, Türkçe bilen ve eğitiminin bir bölümünü Türkiye'de tamamlayan Stephenson, projeyle Türk kültürüne olan bağını da tazeliyor.

Sedan ve Crossover Modelleriyle Geliyor

HABAŞ'ın binek otomobil gamına ve üretim hedeflerine ilişkin öne çıkan ayrıntılar şu şekilde şekillendi:

  • İki Gövde Tipi ve Üç Motor Seçeneği: İlk etapta Sedan ve Crossover olmak üzere iki ayrı gövde tipi geliştiriliyor. Araçlar benzinli, hibrit ve plug-in hibrit olmak üzere üç farklı motor seçeneğiyle sunulacak. Gelecek projeksiyonunda ise SUV ve hafif ticari modeller yer alıyor.
  • 1 Milyar Avroluk Dev Yatırım: BAE ve Türkiye genelindeki ticari ile binek araç projelerini kapsayan toplam yatırım büyüklüğünün yaklaşık 1 milyar euro seviyesinde olduğu belirtiliyor.
  • 75 Bin Adet Kapasite: 2021 yılında Honda'dan satın alınan Gebze'deki fabrikanın yıllık binek otomobil üretim kapasitesi 75 bin adede çıkarılacak. Ayrıca Honda'nın İngiltere'de kapanan tesislerinin ekipmanları da Türkiye'ye getirildi.

Ticari Araç ve Otobüs Üretimi Manisa'da Sürüyor

Binek otomobil üretimini Gebze tesisinde konumlandıran HABAŞ, ticari araç faaliyetlerini ise Manisa OSB’deki yeni fabrikasında yürütüyor. Şirket, şasi ve mukavemet parçalarını kendi çelik tesislerinde ürettiği SteelPower markalı dizel/elektrikli kamyon ile çekicilerin yanı sıra dizel, elektrikli ve hidrojen yakıt hücreli otobüslerinin seri üretimini başlattı. Üretilen ilk otobüs filoları İstanbul'da yolcu taşımaya başladı.