Kültür-Sanat

Cast Away Filmindeki 'Wilson' Voleybol Topu Ne Kadara Satıldı?

Cast Away filmindeki 'wilson' voleybol topu sizce ne kadara satılmıştır? İşte topun şaşırtıcı fiyatı:

2000 yapımı Cast Away filminde aksesuar olarak kullanılan voleybol topu, açık artırmada 308.000 dolar (230.000 euro) gibi şaşırtıcı bir fiyata satıldı.

Film, Tom Hanks'i ıssız bir adada tek başına bir hayatta kalan biri olarak tasvir ediyor. Karakterinin Wilson adını verdiği top ise, onun tek arkadaşı olarak tasvir ediliyor.

​​Topu satan müzayede evi Prop Store'a göre, top başlangıçta kirli görünecek şekilde tasarlandı ve çekimler sırasında çok uzun süre suda kaldı.

Hanks, bu Robert Zemeckis filminde en iyi erkek oyuncu dalında Oscar adaylığı aldı. Ancak film yıldızı, Gladyatör filmindeki rolüyle Russell Crowe'a yenildi.

Film sırasında Hanks, hayatta kalmaya çalışırken akıl sağlığını korumanın bir yolu olarak Wilson ile konuşuyor. 

Top, müzayede evi tarafından "eski, kirli bir görünüm oluşturmak için uygulanan boya sayesinde ağır bir şekilde yıpratılmış" olarak tanımlanıyor.

Ayrıca ön tarafında "koyu kahverengi ve kırmızı bir 'yüz' var ve "üst kısım yırtılarak açılmış ve saç gibi görünmesi amacıyla bir dizi tütün sapı yerleştirilmiştir".

Satış, Prop House'un 2003 yapımı Elf filminde Will Ferrell'in giydiği kıyafet de dahil olmak üzere 1100'den fazla film eşyası satmasıyla gerçekleşti.

Elf kıyafeti ise 235.000 dolara (175.000 euro) satıldı. Beklenen satış fiyatının neredeyse 10 katı.

Amy Winehouse’un Eşyaları Müzayede Milyonlar KazandırdıAmy Winehouse'un son sahne performansı sırasında giydiği elbise, kendi mülkündeki eşyaların açık artırmasında 243.000 dolardan fazlaya satıldı.