Haber

Doğaya zararlı naylon poşetlere karşı yeni önlem

Naylon poşetin kullanımını azaltmak için etkili bir yöntem bulundu. 2019 yılı itibariyle naylon poşet kullanımı ücretli olacak...

Naylon poşetlerin yasaklanabileceğinin konuşulmaya başlanmasıyla perakendeciler ve plastikçiler karşı karşıya geldi. Perakendeciler naylon poşetin kullanımının azaltılması için ücretli olması yönünde görüş bildirirken, bez torbaya geçilmesini isteyenlerde var. Plastikçiler, çevrenin korunması gerektiğini, ancak poşeti parayla satmanın vatandaşa ek yük getireceğini söylüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ise poşetin kaldırılmasına yönelik bir çalışma olmadığını, asıl meselenin poşetin kullanımının azaltılmasına yönelik olduğunu söylüyor. Yetkililer, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren marketlerden üçer beşer aldığımız naylon poşetlerin 25-50 kuruş gibi cüzzi de olsa davranış biçimini değiştirmek için ücretli hale geleceği bilgisini paylaşıyor. Bakanlığın, bunun yanında kamu spotu gibi uygulamalarla poşet kullanımını azaltamaya yönelik uygulamalar yapacağı belirtiliyor.