Haber

Kuaförler yine 7 gün açık

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacaktı. Uygulama yine ertelendi.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının 1 Ekim'den itibaren haftanın bir günü kapalı olması uygulamasını 1 Ocak 2023'e erteleyen Ticaret Bakanlığı, söz konusu uygulamayı bir kez daha erteledi. Uygulamanın 1 Temmuz 2023'e ertelendiği kaydedildi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ticaret Bakanlığı ile yaptığı görüşmelerde 1 Ocak'ta başlaması öngörülen berber, berber ve güzellik salonlarının bir günlük tatil uygulamasının ertelendiği bilgisini aldığını söyledi.

 1 TEMMUZ 2023' ERTELENDİ

Özgener, İZTO'nun çok amaçlı salonunda yapılan meclis toplantısındaki konuşmasında kuaför berber ve güzellik salonlarının haftada 1 gün kapalı kalma kararına ilişkin itirazlarını daha önce birçok kez dile getirdiklerini kaydederek, "Bugün Ticaret Bakanlığı ile yaptığım görüşme neticesinde Ticaret Bakanlığımızın 1 Ocak itibarıyla uygulamaya alacağını açıkladığı bu kararın 1 Temmuz 2023'e ertelendiği bilgisini aldım" ifadelerini kullandı.

Yeni yılda hangi düzenlemeler yürürlüğe girecek?1 Ocak'tan itibaren vatandaşı, esnafı ve reel sektörü ilgilendiren birçok düzenleme yürürlüğe konulacak. İşte yürürlüğe girecek düzenlemeler...