Haber

EPDK lisansı nedir, nasıl alınır?

Enerji üretim ve yatırımı yapabilmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan alınması gereken izni kapsayan EPDK lisansının ilk aşması önlisans başvurusudur. Peki, EPDK lisansı nedir, aşamaları nelerdir? EPDK lisansı nasıl alınır?

17 EPDK LİSANSI NASIL ALINIR?

Elektrik piyasasında üretim faaliyetinde bulunabilmek için önce önlisans, daha sonra önlisans süresinde yükümlülüklerin tamamlanması kaydıyla üretim lisansı alınması gerekmektedir.

Önlisans, üretim faaliyetinde bulunmak isteyen tüzel kişilere, üretim tesisi yatırımlarına başlamaları için gerekli onay, izin, ruhsat ve benzerlerinin alınabilmesi için belirli süreli verilen izni ifade etmektedir. Üretim lisansı ise tüzel kişilere piyasada üretim faaliyeti gösterebilmeleri için 6446 sayılı Kanun uyarınca verilen izni ifade etmektedir.

Lisanslama süreci Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinde ayrıntılı olarak düzenlenmiştir. Söz konusu yönetmeliğe https://www.epdk.gov.tr/Detay/Icerik/3-23907/son-versiyon–28072020 linkinden ulaşabilirsiniz. Önlisans ve üretim lisansı süreçleri şöyledir;