Haber

Böyle bir kısır tarifi yok! Tarifi bir kere yaptığınız zaman müptelası olacaksınız!

Kısır yemeği çok seviyorsanız ancak yapımı gözünüzde büyüyorsa doğru adrese geldiniz. Bu tarif ile hem pratik hem de oldukça lezzeti bir ürün ortaya çıkarmış olacaksınız. İçerisine eklenen çeşitli malzemeler sayesinde renk cümbüşü gibi görünen kısır sofralarınızın göz kamaştıran salatası olacak.

Beş çaylarının vazgeçilmezi olan kısır her sofraya yakışıyor. Bulgur sebzeler, baharat ve soslarla birleşince ortaya hayır denmeyecek harika bir salata çıkıyor. Kurtarıcı bir salata türü olan kısırı yapmak ise oldukça kolay, sakin ha gözünüzde büyütmeyin. Verdiğimiz tarifteki talimatlara uyarsanız tabak tabak yediren muazzam bir kısır yapmış olacaksınız. Gelelim tarife:

Malzemeler neler?

·        1 su bardağı ince bulgur

·        Yarım bardak sıcak su

·        1 adet orta boy kuru soğan

·        1 diş sarımsak

·        1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

·        1 yemek kaşığı domates 1 yemek kaşığı biber salçası

·        2-3 yaprak marul

·        1 adet salatalık

·        4-5 tane çeri domates veya bir adet orta boy domates

·        1 tane sivri biber

·        İsteğe bağlı biraz taze soğan

·        Yarım çay bardağı zeytinyağı

·        Pul biber

·        Sumak

·        Karabiber

·        Tuz

·        Kimyon

·        Bir yemek kaşığı nar ekşisi

·        Yarım limon

Kısırın hazırlanışı

İlk olarak bulguru yarım su bardağı sıcak su ile ıslatalım ve kapağını kapatıp 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.  Bulgur demlenirken bir yandan tavaya koyduğumuz bir yemek kaşığı zeytinyağının üzerine doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekleyip kavuralım. Kavrulan soğan ve sarımsağın üzerine bir yemek kaşığı domates bir yemek kaşığı biber salçasının ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Yaklaşık 1-2 dakika bu işlemi devam ettirdikten sonra ocağın altını kapatıp harcın soğumasını bekleyelim.

Harcımız soğurken salatayı domatesi marulu ince ince doğrayalım. Demlenen bulguru ilk olarak ocakta soğumaya bıraktığımız harç ile buluşturalım. Harç ile bulguru iyice karıştırdıktan sonra baharatları, sosları ve zeytinyağını ekleyelim. Bu aşamada baharatları ve sosları damak tadınıza göre ekleyip azaltabilirsiniz. Sonrasında doğradığımız yeşillikleri ilave edelim. İsteğe bağlı olarak maydanoz, nane, taze soğan, turşu, mısır gibi şeyler da ekleyebilir damak tadınıza göre salatayı çeşitlendirebilirsiniz. Tarifin son aşamasında domatesleri de ekleyip iyice karıştırdıktan sonra kısır servis hazır hale gelecektir.  Zevkinize ve damak tadınıza göre çeşitlendirebileceğiniz pek çok farklı ürünü içine ekleyip çıkarabileceğiniz elinizde lezzet bulan kısırlar yapmanız dileğiyle. Afiyet olsun.