Haber

Bir tek Türkiye'de yasaktı, artık uzun dönemli araç kiralama mümkün!

Türkiye'de uzun dönemli araç kiralamaya dair uygulama değişiyor. Artık işletmeler binek araçların yanında ticari araçlarını da kiralayabilecek.

14

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkanı ve LeasePlan Türkiye Genel Müdürü Türkay Oktay, uzun dönemli ticari araç kiralamanın tüm dünyada serbest olmasına rağmen bir tek Türkiye'de yasak olduğunu söyledi. Ancak konuyla ilgili yaptıkları çalışmaların ve verdikleri bilgilerin doğrulturunda bu düzenlemenin artık değişeceğini ifade eden Oktay, "Bize ulaşan taslağa göre bu durum değişiyor ve ticari araçların öz mal olma şartı ortadan
kalkıyor" dedi.

Türkiye'nin ticari araç açısından dünyanın en önemli pazarlarından biri olduğunun altını çizen Oktay, "Eğer kiralama yöntemi gelirse, araçlar 3-4 yılda bir değişmek zorunda olacak ve pazar büyüyecek. Bu şekilde devletin vergi gelirleri artacak. Ayrıca Türkiye'de KOBİ'lerin kaynağı kısıtlı. bu kısıtlı kaynak içerisinden ticari araç satın almaya önemli bir pay ayırmak zorunda kalıyorlar. Kiralama yöntemi ile KOBİ'lerin ellerinde yatırıma dönüştürebilecekleri önemli bir miktar kalacak" dedi.