Haber

Aralıksız sürecek: Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!

Türkiye'nin batısından doğusuna kadar her bölge, sağanak yağışın etkisi altında. Zaman zaman şiddetlenen yağışlar, bazı şehirlerde sel ve su baskınlarına yol açıyor. Meteoroloji'nin öngörülerine göre, sağanak yağışlar bir süre daha ülkemizi etkilemeye devam edecek.

Nisan ayının son günlerinde ülkeyi etkisi altına alan şiddetli yağışların bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yağışlar hafta sonuna kadar pek çok şehirde aralıksız devam edecek. Ege'nin güneyinde yer yer etkisini kaybetmesi öngörülen yağışların, yurdun geri kalanında hafta sonu boyunca devam etmesi bekleniyor.

Bugün, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Isparta, Çorum, Bingöl, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Yağışların, Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Çankırı ve Yozgat, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Adana’nın kuzeyi, Mersin’in iç kesimleri, Antalya’nın doğusunun iç kesimleri ile Kastamonu çevreleri ve Kırklareli'nin kuzeyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu kesimlerde toz taşınımı olabileceği öngörülüyor.