Trump'tan Sürpriz Duyuru: "2028 Başkanlık Seçimlerinde Yeniden Aday Olacağım"
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray Muhabirleri Derneği yemeğinde yaptığı açıklamada 2028 seçimlerinde dördüncü kez aday olacağını ve resmi adımları atacağını duyurdu.
ABD Başkanı Donald Trump, başkent Washington'daki Waldorf Astoria Oteli'nde düzenlenen Beyaz Saray Muhabirleri Derneği (WHCA) yemeğinde dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Konuşmasının sonunda medya mensuplarına "özel bir haber" vereceğini belirten Trump, 2028 yılında gerçekleştirilecek bir sonraki ABD başkanlık seçimlerinde yeniden aday olacağını ilan etti.
"Üç Kez Kazandım, Şimdi Bir Kez Daha Yapacağım"
Daha önce dördüncü kez aday olma konusunu bir şaka olarak nitelendiren Trump, bu kez resmi bir adım atacağını vurgulayarak konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Basına ne kadar önem verdiğimi göstermek ve reytinglerinizi kurtarmak adına bir duyuru yapmaktan memnuniyet duyuyorum. ABD başkanlığına dördüncü kez aday olma niyetim var. Resmi bir adım atacağım. Aslında sanırım bunu zaten yaptım; üç kez kazandım, şimdi bunu tekrar yapacağım. Ben bu işi yürütme konusunda çok iyiyim.”
Cebinden "TRUMP 2028" Şapkasını Çıkardı
Adaylık açıklamasını yaparken cebinden kırmızı renkli seçim şapkasını çıkaran ABD Başkanı, şapkayı takarak salondaki gazetecilere poz verdi. Şapkanın üzerinde ikonlaşan sloganlar yerine "TRUMP 2028" yazdığı görüldü.
Trump'ın bu hamlesi ve resmi adaylık ilanı üzerine, Beyaz Saray muhabirleriyle dolu salonda bir süreliğine sessizlik hakim oldu. Trump ise yarışı yeniden kazanmasının kendisi için oldukça "kolay olacağını" savundu.