Gündem

Olumsuz durumda pozitif kalmanın yolları!

Negatif bir dünyada pozitif kalmak mümkün mü? Bu yazıda, olumsuz bir durumda nasıl olumlu kalınacağını ele alacağız. Zihniyetinizi nasıl dengeleyeceğinizi öğrenmeye hazır mısınız?

Olumlu veya olumsuz bir bakış açınız var mı?

Genel olarak, olumlu veya olumsuz bir bakış açınız var mı? Zor zamanlarda olumlu bakış açınızı korumak zor olabilir. Neyse ki, dünya ne kadar olumsuz olursa olsun, ona nasıl tepki vereceğiniz üzerinde biraz kontrolünüz var.

Olumlu bir bakış açısına sahip olmak sadece hayatınızı daha keyifli hale getirmez. Hem zihinsel hem de fiziksel sağlığınız için önemlidir. İşte pozitif düşünmenin yararları:          

  • Daha düşük depresyon ve stres oranları
  • Hastalığa karşı daha yüksek direnç
  • Artan yaşam süresi

Bu faydaları gördükten sonra, kim olumsuz bir durumda pozitif kalmayı öğrenmeye çalışmak istemez ki!

Negatif bir dünyada pozitif kalırken, toksik pozitifliğe dikkat edin.

Olumsuz zamanlarda olumlu bir bakış açısına sahip olmak, zor şeyler yokmuş gibi davranmak veya olumsuz duygularınızı örtmek anlamına gelmemeli. Bu toksik pozitifliktir. Toksik pozitiflik, pozitif olmayan tüm duyguları reddeder ve zihinsel sağlığınız için tehlikeli olabilir.

Olumsuz durumdayken pozitif kalmanın en etkili yolları:

1. Egzersiz yapın ve iyi beslenin

Sağlıklı vücut, sağlıklı ve pozitif bir zihin oluşturmaya yardımcı olur. İster öğle yemeğinden sonra yürüyüş ister işten sonra egzersiz yapın, pozitiflik seviyenizi yükseltmek için her gün vücudunuzu hareket ettirmeye çalışın.

Sağlıklı beslenmeyi de unutmayın. Araştırmalar sebze, somon ve hatta bitter çikolata gibi sağlıklı yiyecekler yemenin zihinsel sağlığınızı ve genel mutluluğunuzu artırabileceğini göstermiştir.

2. Eğlenin

Stres seviyenizi azaltmak, ruh halinizi iyileştirmek, zihninizi canlandırmak için eğlenmek önemlidir. Uzun zamandır eğlenmek için zaman ayırmadıysanız, bir gece boyunca arkadaşlarınızla veya ailenizl eğlenceli bir şeyler yapmayı deneyin.

3. Şükredin

Şükretmek, olumsuz bir dünyada pozitif kalmanın önemli bir yolu. Kim olursanız olun veya hayatın neresinde olursanız olun, şükredecek şeyler vardır ve hayattaki küçük şeyleri takdir etmeyi öğrenebilirsiniz.  

4. Negatif konuşmayı bırakın

En çok duyduğunuz ses size ait. Ve o ses sürekli olumsuz konuştuğunuzda, tüm bakış açınızı etkiler. Zaten zor bir dünyada yaşıyoruz, bir de kafanızın içini negatif düşüncelerle doldurmayın. 

Olumsuz düşüncelere meydan okumak ve zihniyetinizi değiştirmek zor olabilir, ancak yapılabilir. İlk adım, kendinizle nasıl konuştuğunuzun farkında olmak. Kendinize bir arkadaşınıza, hatta sevmediğiniz birine asla söylemeyeceğiniz şeyleri söyler misiniz? 

Kendinizle nasıl konuştuğunuzu fark ettiğinizde, öz sevgi için olumlamalar yaparak kendinize karşı daha nazik olmayı deneyin. Pozitifliğin içeriden başladığını unutmayın.

5. Sizi aşağı çeken insanlardan uzak durun

Bütün gün kendinizle olumsuz konuşmak istemeyeceğiniz gibi, kötü konuşanların yanında da olmak istemezsin. En çok kimlerle vakit geçirdiğinizi değerlendirin. Sizi geliştirip daha iyi hissetmenizi mi sağlıyorlar yoksa sizi aşağı mı çekiyorlar? Bunları değerlendirip, seçimlerinizi ona göre yapın.

Kadınlar mı daha çok harcıyor erkekler mi?Sizce kadınlar mı erkekler mi daha çok para harcıyor?