Güncel

Yazlık Kiralık Evlerde Sertifika Dönemi!

Normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte tatil sezonu başladı ve alınan önlemler artırıldı. Bu süreç için yazlık kiralık evlere de yeni bir çözüm getirildi. Peki 'Sertifikalı ev' modeli nedir?

Emlakçılar, evlerin uygunluğunu kontrol ettikten sonra tatilcilere kiraya veriyor, belediye ekipleri de konutların "sertifikalı ev" modeline uygunluğunu denetliyor.


Her yıl turizm sezonunda bölgede 3 milyon kişinin tatil yaptığını belirten Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Otel ve yatak sayımız az, kiralık ev sayımız fazla. İstanbul'a yakınlığımız nedeniyle sezonda 10 bine yakın ev kiralanıyor. Salgına karşı İlçe Hıfzıssıhha Kurulumuzun tavsiyesiyle 'sertifikalı kiralık ev' modeline geçtik. Bu uygulama otellerde, pansiyonlarda var ama kiralık evlerde yoktu." diye konuştu.

Sertifikalı kiralık evlerin özellikleri hakkında bilgi veren Helvacıoğlu sözlerine ‘Uygunluk kriterlerini çok açık belirttik. Kiralanan evde yer yatağı olmayacak, paslı, küflü eşyalar bulunmayacak. Yatak sayısı kadar misafir alacağız. Yatak sayısı kadar ev ve mutfak eşyası olacak. Her evin kiralanmadan önce 4 saat temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi için süre ayrılacak. Suyundan tutun da terliğine, havlusuna kadar her şeyin ambalajlı ve yedekli olmasını sağlayacağız. Jandarmamızın sahillerde devam eden kimlik bildirim sistemine bu model de uyum gösterecek.’ şeklinde devam etti.


Tatile Nasıl Para Ayıralım?

  • Tatil, izne çıkmadan bir hafta önce planlanacak bir harcama değildir. Ne zaman, nerede, nasıl bir tatil istediğinizi önceden planlayın. 
  • Tatil için biriktirin. Birikime ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi. Kredi çekerek, borçlanarak karşıladığınız bir tatil size aradığınız huzuru sağlayamaz. 
  • Yemek, konaklama, ulaşım, sosyal etkinlikler... Bütçenizi ilgilendiren her konuda araştırma yapın. Her madde için harcama limiti belirleyin.