Gazete Yazıları

Ünlülerin parası

Özlem Denizmen'in Posta gazetesindeki köşesinde bu haftaki yazısı...

Ünlülerin parıltılı dünyasına bazen başarılarıyla bazen de magazin sayfalarını süsleyen yaşamlarıyla şahit oluruz. Ben de bugün ünlülerin para hikayelerinden bahsetmek istiyorum. Tuhaf harcamalardan girişimciliğe, fakirlikten zenginliğe, zenginlikten iflasa... İşte dünyaca ünlü isimlerin para ilişkileri...

TUHAF HARCAMA YAPANLAR

PARIS HİLTON

Paris Hilton, köpeklerinin de tıpkı kendisi gibi lüks içinde yaşamalarını istemiş ve onların konforunu sağlamak için minyatür tasarım mobilyalara, klimaya ve bir avizeye 325 bin dolar harcamıştı.

KIM KARDASHIAN VE KANYE WEST

ABD’li şov yıldızı Kim Kardashian ve Kanye West, Los Angeles’taki malikânelerine 750 bin dolar değerinde 4 adet altın kaplama tuvalet yaptırmıştı.

LADY GAGA

Hayaletlerden korkan Lady Gaga, geceleri rahat uyuyabilmek için 50 bin dolar ödeyerek; özel bir hayalet dedektörü satın almış.

ELTON JOHN

Çiçeklere olan düşkünlüğüyle bilinen Elton John, bir yıl içinde yalnızca çiçeklere 400 bin dolar harcadığını itiraf etmişti.

KENDİ İŞİNİ KURANLAR

RIHANNA

Rihanna, kozmetik dünyasında ses getiren bir marka yarattı ve müzik kariyerinin yanında büyük bir başarı daha sağladı.

JESSICA ALBA

Jessica Alba, çocukları için güvenli ve doğal ürünler bulma zorluğundan ilham alarak bir şirket kurdu. Temizlik ürünlerinden bebek bezlerine kadar geniş bir ürün yelpazesi sunan marka milyar dolarlık bir değere ulaştı.

GEORGE CLOONEY

Clooney ve iki arkadaşı, başlangıçta kendi aralarında keyif almak için kurdukları bir içki firmasını, büyük bir ticari başarıya dönüştürdüler ve sonunda markayı 1 milyar dolara sattılar.

DR. DRE

Dr. Dre, müzik ve teknolojinin kesiştiği noktada, yüksek kaliteli ses ürünleri sunan bir marka yarattı. Apple, markayı 3 milyar dolara satın aldığında Dre, hip-hop dünyasındaki en büyük isimlerden biri haline geldi.

JARED LETO

Jared Leto, müzik ve oyunculuk kariyerinin yanı sıra yatırımcı olarak da tanınıyor. Birçok başarılı teknoloji start-up’ına yatırım yaparak, girişimcilik dünyasında da adından söz ettiriyor.

PARASINI DOĞRU YÖNETEMEYİP BATANLAR

NICOLAS CAGE

Hollywood yıldızı Nicolas Cage, aşırı harcamaları ve kötü gayrimenkul yatırımları yüzünden finansal kriz yaşadı. Antikalar, adalar ve yüksek profilli evler için harcadığı milyonlar sonunda onu çöküşe sürükledi.

MIKE TYSON

Eski ağır siklet boks şampiyonu Mike Tyson, kariyeri boyunca kazandığı 300 milyon doları lüks yaşam tarzı, pahalı hobiler ve kötü yatırım kararları nedeniyle tüketti. Borçları nedeniyle iflas etmek zorunda kaldı.

MC HAMMER

“U Can’t Touch This” şarkısıyla üne kavuşan MC Hammer, 30 milyon dolarlık servetini 200 kişilik bir personel ve lüks bir malikane gibi aşırı harcamalarla eritti ve iflasını açıklamak zorunda kaldı.

BRENDAN FRASER

“The Mummy” serisi ile tanınan Brendan Fraser, lüks yaşam masrafları ve boşanma sürecindeki finansal yükümlülükler nedeniyle zorluklar yaşadı.

FAKİR AİLEDEN GELİP ÇOK PARAYA KAVUŞANLAR

HALLE BERRY

Oyuncu olmak için gittiği Chicago’da para kazanana kadar evsiz kalmış. Daha sonra 2002’de En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını almaya hak kazandı.