Finans

Jamie Oliver’dan Ucuz ve Neşeli Tarifler

Para tasarrufu sağlayan bu yemekler ile çok eğleneceksiniz. Cebinizi koruyacak, midenizi dolduracak tariflerle lezzet dolu akşam yemeklerinin tadını çıkarabilirsiniz. İşte Jamie Oliver’dan ucuz ve neşeli tarifler:

14 Gece Yarısı Tavada Pişirilmiş Kahvaltı

Çıtır Pastırma, Yumurta ve Çıtır Ekmek

Yöntem
1. Her şeyden önce, elinizde olan en büyük yapışmaz tavayı alın ve malzemelerinizi toplarken yüksek ateşte önceden ısıtın. Elinizdeki malzemeleri gözden geçirin: Mantar, pastırma, domates, sosis ve yumurta.
2. Bunları bir araya getirdiğiniz zaman, tava sıcak olmalıdır, Sosislerinizi uzunlamasına yarım dilimleyin ve hızlı bir şekilde pişmeleri için düz bir şekilde açın. Tavaya bir tarafa yerleştirin.
3. Tavanın diğer tarafına, küçük bir tutam yağ koyun ve üzerine yırtabileceğiniz veya tamamen bırakabileceğiniz bir yığın mantar koyun.
4. Mantarları kaplamak için tavayı biraz sallayın ve biraz deniz tuzu ve karabiber ekleyin. Bir tarafa itin, ardından tavaya birkaç dilim domuz pastırması ve ikiye bölünmüş domates koyun.
5. Pastırma gevrek ve altın rengi olana kadar birkaç dakika daha pişirin. Tavayı sallayın ve pastırmayı ters çevirin. Şimdi ekmek kızartma makinesine bir tur tost koyma zamanı.
6. Bu aşamada rustik ve otantik görünüme saygı duymalı ve her şeyi karıştırmalı ve tavanın farklı uçlarına 2 veya 3 yumurta eklemelisiniz. Yumurtaların beyazları sosis, pastırma, domates ve mantarların içine ve çevresine damlamalı.
7. Tavayı ızgaranın altına yerleştirmeden ve yumurtaları yeme tarzınıza göre bitirmeden önce ocağı biraz kısın ve bir dakika daha pişirmeye devam edin.
8. Yapışmaz tava kullanırsanız, bu tabağın tabağa çıkarılmasını her zaman son derece kolaydır. Hiç sorun yaşamadan tabağınıza kayacak. Bu iştah açıcı gelmiyor mu?