Dolar Ne Kadar? Euro Kaç TL Oldu? 8 Temmuz 2026 Çarşamba Döviz Kurları
Küresel piyasalardaki gelişmeler ve yerel ekonomik dinamikler kurlarda dalgalanmalar yaratırken, haftanın üçüncü günü döviz piyasalarında durum nasıl? İşte 8 Temmuz Çarşamba günü itibarıyla dolar ve euro kurlarındaki son durum...
Haftanın üçüncü günü olan çarşamba gününde, vatandaşlar dolar ve euro kurlarını yakından takip ediyor. Peki, dolar bugün kaç TL? Euro ne kadar oldu? Detaylar haberimizde.
Dolar Ne Kadar?
Dolar/TL kuru alış fiyatı 46,8558 liradan, satış fiyatı ise 46,8587 liradan işlem görüyor.
Euro Ne Kadar?
Euronun TL kuru alış fiyatı 53,4992 liradan, TL kuru satış fiyatı ise 53,5084 TL olarak işlem görüyor.
Dolar endeksi, para politikasına ilişkin temkinli beklentilerin etkisiyle yeni işlem gününde 101,1 seviyesinde yatay bir görünüm sergiliyor.
Orta Doğu'da yeniden artan çatışma sinyalleri küresel piyasalarda risk algısını yükseltirken, yükselen petrol fiyatları enflasyon baskılarının yeniden güçlenebileceğine yönelik endişeleri artırdı. Enerji maliyetlerindeki artışın fiyatlar genel seviyesi üzerindeki olası etkileri nedeniyle yatırımcılar, merkez bankalarının gelecek dönemde izleyeceği politika adımlarını daha yakından takip ediyor.
Piyasaların odağında bugün açıklanacak ABD Merkez Bankasının toplantı tutanakları bulunuyor. Tutanaklarda yer alacak değerlendirmelerin, bankanın faiz politikasına ilişkin yeni ipuçları sunması ve piyasalardaki fiyatlamalar üzerinde etkili olması bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın NATO Liderler Zirvesi kapsamında gerçekleştirdiği görüşme yakından izlendi. Görüşmede savunma sanayisi alanındaki iş birliği öne çıkarken, F-35 programı ve yaptırımlara ilişkin açıklamalar dikkat çekti. Liderlerin mesajları, iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönemin kapısını aralayabileceği yönünde değerlendirildi.
Analistler, bugün yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmadığını, yurt dışında ise ABD Merkez Bankasının toplantı tutanakları ile ABD'de açıklanacak toptan eşya stokları verisinin piyasaların odağında olacağını belirtti.