Finans

BES'te kaç kişi var, toplam birikim miktarı ne kadar oldu?

BES'te 18 yaş altındakilerin sayısı ne kadar oldu? BES’te toplam birikim kaç liraya ulaştı? Türkiye Sigorta Birliği Başkanı (TSB) Atilla Benli, BES ile ilgili merak edilenleri cevapladı. Benli, yılın sonunda sistemin toplam fon büyüklüğünün 200 milyar TL’ye ulaşabileceğini öngördüklerini söyledi.

16 BES’TE 14.3 MİLYON VATANDAŞ VAR

Başkanı Benli, “Geçtiğimiz 5-10 yıllık dönemlere dönüp baktığımız analizlerimizde BES’in devlet katkısının da desteğiyle enflasyonun üzerinde getirirler getirdiğini gösteriyor. Vatandaşlarımız da tasarruflarında BES’i merkeze aldı” dedi.

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı (TSB) Atilla Benli, 27 Ekim’de 19’uncu yaşını dolduracak BES’te otomatik katılımdakilerle birlikte 14,3 milyon vatandaşın bulunduğunu açıkladı.

Bireysel Emeklilik Sistemi'nin 358 milyar liraya ulaştığını ifade eden Benli, devletin katkısının, farkındalığı ve destek olma isteğinin de devam ettiğini dile getirdi.

Benli, sigorta sektöründe hayat ve emeklilik tarafında tasarrufları destekleyip ülkenin tasarruflarını artırarak aynı zamanda sermaye piyasalarına da uzun vadeli fonlar sağladıklarını aktararak, bu çerçevede BES’in 358 milyar liraya ulaşmasının çok önemli olduğunu vurguladı.