Tarım Kredi’den Dev Hamle: Süt, Yem ve Market Halka Arz Ediliyor!
Tarım Kredi Holding, dev iştiraklerini borsaya açmak için düğmeye bastı. Holding İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, 2026 yılı yol haritasını açıklayarak yatırımcıları heyecanlandıracak halka arz müjdelerini peş peşe sıraladı. İşte dev gıda devinin halka arz takvimi ve büyüme stratejisi:
İlk Durak Süt Şirketi: Aynes Halka Açılıyor
Tarım Kredi, halka arz zincirinin ilk halkasını süt sektörüyle başlatıyor. Hüseyin Aydın, holding bünyesindeki süt şirketini (Aynes) bu yıl içinde halka arz edeceklerini duyurdu.
Süt şirketini sırasıyla; Yem bölümü ve milyonların alışveriş yaptığı Koop Market bölümleri takip edecek.
"Hayır Kurumu Değil, Ekonomik Kuruluşuz"
Kurumsal yapıya dair yanlış algıları düzelten Aydın, Tarım Kredi'nin 846 bin üyesinin çıkarını gözeten, kamusal niteliği olmayan tamamen ekonomik bir kuruluş olduğunu vurguladı.
- Holding bünyesindeki 18 sanayi şirketinden 6’sı İSO 500 listesinde yer alıyor.
- 2025 yılında 150 milyar liranın üzerinde tarımsal girdi satışı gerçekleştirildi.
Hedef: 10 Bin Market ve Mutlak Şeffaflık
Türkiye'nin 81 ilinde 2.300 mağaza ile hizmet verdiklerini belirten Aydın, bakkal projesi ve kooperatiflerle birlikte toplamda 5 bin noktaya ulaştıklarını ifade etti. Gelecek projeksiyonunda ise bu sayının 10 bin markete kadar çıkarılması hedefleniyor.
Tarım Kredi, ticari performansıyla da dikkat çekiyor:
- 18 Milyar Lira Kâr: 2023 yılında 3,7 milyar lira olan kâr, 2025 yılında 18 milyar liraya yükseldi.
- 800 Milyon Dolar Yatırım: Son 3 yılda şirketleri %50 büyütecek dev yatırımlara imza atıldı.
- Günlük 903 Bin Müşteri: KOOP Market'lerden her gün yaklaşık 1 milyon kişi alışveriş yapıyor.
Hüseyin Aydın, tüm şirketlerin bağımsız denetimden geçtiğini ve bilançoların mutlak şeffaflık içerdiğini belirterek, halka arzlarla birlikte yatırımlara kaynak sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
NOT: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.