Ekonomi

Startup kurma rehberi

Startup, soruna çözüm sunan veya inovatif ürünlere dayanan şirketler için kullanılan bir kavram. Startup şirketleri, hızlı çözümlerle başarılar yakalayabiliyor. Ancak bir startup'ın başarılı olması için bazı koşullara dikkat etmek şart. Bunun için bir startup kurma rehberine ihtiyaç duyabilirsiniz.

18 ŞİRKET YAPISINI DOĞRU BELİRLEYİN

Startup kurma aşamalarında ilk adım; şirketin yapısı. Startup olarak yola çıkmayı planlayan oluşumların ilk dikkat etmesi gereken nokta, kurulacak şirketin yapısı. Seçeceğiniz şirket türü; faaliyetlerinizi yürütürken özellikle yasal, vergi, yönetim ve kişiler ile organların sorumlulukları alanlarında sizin için en uygun yapıyı kurmak bakımından büyük önem taşımaktadır.

Çünkü kuracağınız yapının türü sonradan değiştirilebilir olmakla beraber; bu işlem girişiminiz için gerek zaman ve emek gerek maddi açıdan bir ek maliyet ortaya çıkaracaktır. Ticaret şirketleri şahıs ve sermaye şirketleri olarak iki gruba ayrılmaktadır. Kolektif ve komandit şirketler şahıs şirketi; anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler ise sermaye şirketi sınıfındadır.