Ekonomi

Faizlerin düşmesi sizi nasıl etkiler?

Ülke ekonomisi adım adım daha iyiye giderken, faiz oranları da düşüyor. Özlem Denizmen, A Haber'de her cumartesi günü saat 19.15'te yayınlanan Para Durumu programında bu hafta düşen faizlerin sıradan vatandaşı nasıl etkilediğini masaya yatırdı. Düşen faizlerin en beklendik sonuçlarından birisi, mevduat hesabında bulunan yatırımların...

Ülke ekonomisi adım adım daha iyiye giderken, faiz oranları da düşüyor. Özlem Denizmen, A Haber'de her cumartesi günü saat 19.15'te yayınlanan Para Durumu programında bu hafta düşen faizlerin sıradan vatandaşı nasıl etkilediğini masaya yatırdı.

Düşen faizlerin en beklendik sonuçlarından birisi, mevduat hesabında bulunan yatırımların getirisinin azalması. Daha düşük faizler, bu tip hesaplarda yatırımı bulunan bireylerin daha düşük geri dönüş alması demek. Bu noktada bireyler hisse senedi gibi yeni yatırım yollarını araştırmaktan çekinmemeli.

Düşen faizlerin sıradan vatandaş üzerindeki en olumlu etkisi ise, kredi borçlarını yeniden yapılandırma kabiliyetini de beraberinde getirmeleri. Bugünkü faizlerden daha yüksek bir faizle ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi çekerek bankalara borçlanan bireyler, faizlerin düşmesiyle borçlarını yeniden yapılandırabilirler. Kredi borcu faizinizi, güncel faiz oranı ile karşılaştırarak gerekli başvuruyu bankanıza yapabilirsiniz.

İhtiyaç kredileri için bu daha sık rastlanan ve kolayca işleme konan bir uygulama. Bankanın bu noktada yeniden yapılandırma gibi bir zorunluluğu yok, ancak bankaların arasındaki rekabet, ihtiyaç kredilerinde bu tip başvuruların daha kolay kabul edilmesini sağlıyor. Taşıt kredilerinin ödenmesinde yeniden yapılandırma, sık rastlanan bir uygulama değil ancak bankanıza başvurarak şansınızı denemenizde bir sakınca yok. Unutmayın, paranız yerde kalmasın.