Eğitim

İşte çocuklara finansal dersler veren çizgi filmler

Bazı çocuk filmleri paranın önemi konusunda bize değerli iç görüler sunabilir. İşte çocuklara finansal dersler veren çizgi filmler:

13 Küçük Deniz Kızı

Prenses Ariel, 16 yaşına bastıktan sonra kıyıya çıkar ve Eric adında bir insana aşık olur. Onunla birlikte olma özlemiyle, insan olması gerektiğine karar verir ve kurnaz deniz cadısını ziyaret eder. Kurnaz deniz cadısı ona bir sözleşme sunar: Ariel’in sesi karşılığında ona 3 gün insan olma şansı tanıyacaktır. Ariel bu süre içinde prensin kendisine aşık olmasını sağlayamazsa denize dönecek ve deniz cadısının kölesi olacaktır. Ariel, içindeki sevgi ve umutla, anlaşmayı kabul eder. Gerçek aşka giden yolculuk, sessiz Ariel için tehlikelerle doludur. Ariel, sevgi ve prensin peşindeyken, kılıf giydirilmiş bir kontrat onu bu yolda zorlayacaktır.

Küçük Deniz Kızı’ndan Dersler:

  • Gönülsüz olduğunuz sözleşmeleri imzalamayın.
  • Üzerinde adınız olan sözleşmeleri detaylı inceleyin ve ne içerdiğini tam olarak anladığınızdan emin olun. İster denizkızı kuyruğunuzu bir çift bacakla değiştiriyor olun ister başkasının borcuna kefil olun. Emin değilseniz, profesyonel yardım alın.