Eğitim

Ara Tatili Faydalı Değerlendirmenin Yolları

Milyonlarca öğrenci, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde ilk ara tatiline girdi. 18-22 Kasım tarihleri arasında öğrenciler, kısa bir mola verecek ve 25 Kasım’da ilk dönemin ikinci yarısına devam edecek.

16

ğitim uygulaması Kunduz'un profesyonel eğitmenleri, öğrencilere ara tatili en iyi biçimde değerlendirme konusunda bazı tavsiyelerde bulunuyor.

Ara tatiller, sınava hazırlık dönemindeki lise öğrencilerinin dinlenmeleri, yeni döneme fizyolojik ve psikolojik olarak kendilerini hazırlamalarını sağlıyor. Ara tatil öğrencilerin tekrar yapabilmesi, stres atabilmesi ve okul derslerine odaklanabilmesi için büyük bir fırsat. Öğrencilerin hayatını kolaylaştıran mobil uygulama Kunduz, ara tatilde de öğrencileri yalnız bırakmıyor.


Sınava hazırlık aşamasındaki öğrenciler yarı yıl tatilini aktivite, spor ve sanat etkinlikleri ile olduğu kadar ders tekrarlarıyla geçirmeli. Aksi halde öğrenciler ilk dönemin ikinci yarısına başlarken odak noktasını kaybedebilir, motivasyonu düşebilir. Bu noktada öğrencilerin ara tatilde dikkat etmeleri gereken birkaç nokta bulunuyor.