Paramı nereye yatırsam? Özlem Denizmen yanıtladı

Enflasyon karşısında paranızı nasıl koruyup yatırımlarınızı değerlendireceğinizi biliyor musunuz? Özlem Denizmen, Posta Gazetesi köşesinde açıkladı.

SORU: 26 yaşındayım bir miktar TL ve az da olsa dövizim var. Sizce bu parayı nereye yatırsam enflasyon karşısında korunurum ve bana katkı sağlar?

Ulaş


CEVAP: Birikime erken yaşta başlaman ve yatırıma çevirmen harika, tebrikler. Prensip gereği al sat tavsiyesi vermiyorum. Yatırım kararı kişiye özeldir, kendi beklentileri, risk algısına göre değişir. Enflasyon döneminde de bilgi, sabır ve disiplinle yatırımlarını değerlendirmeye devam et. 

  • Kısa, orta, uzun vadeli hedeflerin neler? Bu hedeflerine göre birikimini de kısa, orta, uzun vadeli yatırım araçlarında değerlendirebilirsin.
  • Sen sen ol tüm birikimini tek bir yatırım aracında bırakma, çeşitlendir. Portföyünü çeşitlendirirken üçte bir kuralını uygulayabilirsin. Örnek: Üçte birini hisse senedi, altın, üçte birini faiz getirisi olan araçlara, üçte birini dövize ayırabilirsin. 
  • Daha çok gençsin portföyünün bir kısmını riskli ürünlere ayırabilirsin. Aman gece uykunu kaçırmayacak şekilde risk al. 
  • Bütün bu yatırım araçlarını içinde barındıran yatırım fonlarını da araştır. Her risk iştahına uygun yatırım fonu bulunuyor. Tek enstrümana yatırım yapılmadığı için de ürün çeşitliliği ve riski dağıtma imkanın olur.
  • Mutlaka bankana danış, değerlendir.
  • Kurucusu olduğum Moneye uygulamasını ücretsiz olarak telefonuna indirebilirsin. Paylaştığı bilgi ve beceri mesajlarıyla finansal okuryazarlık yolculuğunda sana özel tavsiyeler alırsın.
Ünlü isimlerin yatırımları dikkat çekiyorÜnlü isimlerin yatırımları dikkat çekiyorÜnlüler sadece günlük işlerinden ve sponsorluk anlaşmalarından para kazanmazlar. Çoğu paralarını karlı yatırımlar yapmak için değerlendirir. İşte dünyanın en ünlü isimlerinin büyük yatırımları!

 

Etiketler döviz Enflasyon Altın
Yorumlar
Kalan Karakter 800