5 adımda mükemmel asansör konuşması yapın

Asansör konuşması (Elevator pitch) iş konusundaki bir isteğinizi, talebinizi hızlıca karşı tarafa iletip akılda kalıcı olmak için uygulanan özel bir tekniktir.

1 6

Hızlı tempolu iş dünyasında iyi bir asansör konuşması çok önemlidir. Bu yöntemle yalnızca kendinizi, farkınızı, işinizi ve değer önerinizi iletmekle kalmaz, aynı zamanda daha fazla iş de kazanabilirsiniz. Bu kısa ve güçlü yöntemde ustalaşarak işinizi, çevrenizi ve yaptığınız işten duyduğunuz zevki büyütüp geliştirebilirsiniz. 

2 6 KİTLENİZİ DEĞERLENDİRİN

Hedef kitleniz hakkında derinlemesine bilgi sahibi olun. Kimlerle konuşacaksınız? En çok neye değer verirler? Hizmetleriniz ve teklifleriniz onların çıkarlarıyla nasıl örtüşüyor? Bu soruları düşünmek için biraz zaman ayırmanız, konuşmanızı doğru şekilde yönlendirmenize yardımcı olacaktır. Kitlenizin siz ve işiniz hakkında hatırlamasını istediğiniz ilk üç şeyi belirlemek için iyice düşünün. Bu, konuşmanızı kısa ve öz tutmanıza yardımcı olacak ve hedef kitlenizin neden sizi seçmesi gerektiğini yanıtlayacak. 

3 6 KISA VE ÖZ OLUN

Asansör konuşmanızın mümkün olduğunca kısa olduğundan emin olun. Bunun için dikkatli bir hazırlık yapmanız şart. Günümüz dünyasında vermek istediğiniz mesajların saniyeler içinde sindirilebilir olması gerekiyor. 

4 6 TEKLİFİNİZİ MÜKEMMELLEŞTİRİN

İşletmenizin benzersiz özellikleri ve satış noktaları nereler? Pazarlama mı? Teknoloji mi? Pazarlar arası işbirliği? Kattığınız değeri anlayarak ulaşmak istediğiniz kilit noktaları belirleyeceksiniz. Değer önerinizi geliştirirken tüketicinizi, rekabet ettiğiniz kişi ve kurumları ve yetkinliklerinizi ön planda tutun. Farklılıklarınızı, sorunları rakiplerinizden daha iyi çözmek için nasıl benzersiz bir şekilde kullandığınızı düşünün. İşiniz değiştikçe veya büyüdükçe bu satış noktalarını uyarlamayı unutmayın.

5 6 FIRSATLARI ARAYIN

Asansör konuşması yapabilmek için çevrenizin ve koşullarınızın farkında olun. Değerinizi ifade etmek sadece bir toplantıda, sunumunda veya reklamda olmaz. Günlük yaşamınızda birçok fırsat çıkabilir. Arkadaşınızla bir kahve içmek için buluştuğunuzda, tatilde veya markette sıraya giren biriyle sohbet etmeye başladığınızda fırsatlar oluşur. Hayat, yaptıklarınızı sunabileceğiniz, arkasındaki değeri ifade edebileceğiniz ve potansiyel bir müşteriyle bağlantı kurabileceğiniz anlarla dolu. Bu yüzden farkında olun, samimi olun ve ortaya çıktıklarında fırsatları yakalayın.

6 6 KENDİNİZDEN EMİN OLUN

Kendinize, işinize ve sunduklarınıza inanmanız gerek. İnsanları size çeken ve teklifiniz hakkında onları heyecanlandıran şey budur. Sizi rakiplerinizden ayıran özellikleri güvenle ifade etmeniz, hedef kitlenizin bunu hem görmesini hem de inanmasını sağlayacaktır. Samimiyetiniz ve tutkunuz sözlerinize, beden dilinize ve tavrınıza yansır. Bu nedenle kendinize inanın, net konuşun ve karşınızdaki kişiyle göz teması kurun. 

Etiketler Girişimcilik
Yorumlar
Kalan Karakter 800