Finansal güvenlik önlemi aldınız mı?

Siber dolandırıcılığın katlanarak arttığı günümüzde, dijital güvenliğin önemi her geçen gün artıyor. Finansal güvenliğiniz için önlem aldınız mı?

Finansal birikimlerinizi kaybetmemek için bazı güvenlik önlemlerine dikkat etmek gerekiyor.  Zira internette girdiğiniz siteler, tıkladığınız linkler veya indirdiğiniz dosyalar, bir anda sizi siber dolandırıcılığın mağduru haline getirebilir.

 İşte finansal güvenliğiniz ve huzurunuz için alabileceğiniz 6 önlem:

  1. Şifrenizi belirlerken kolaylıkla tahmin edilebilecek kişisel bilgilerinizi kullanmayınız. Şifrelerinizin güvenlik seviyesini yükseltiniz.
  2. Kişisel bilgilerinizi gizli tutunuz. Kimlik belgeleriniz üzerinde yer alan size özel bilgilerinizin; telefonda ya da e-posta yoluyla talep edilmesi durumunda son derece dikkatli ve şüpheci davranmalısınız.
  3. Müşteri numaranızı ve şifrenizi aynı yerde saklamayınız. Kolay erişilebilecek yerlere not etmeyiniz.
  4. Sizi telefon ile arayarak kart bilgilerinizi ve her türlü şifrenizi okumanızı ve tuşlamanızı isteyen kişilere itibar etmeyiniz.
  5. Yararlanmadığınız bankacılık işlemlerini, İnternet Bankacılığı kullanımına kapatınız.
  6. Kart bilgileriniz, müşteri numaranız, İnternet Bankacılığı şifreniz ve cep telefonunuza gönderilen tek kullanımlık işlem onay şifreniz sadece size özeldir. Bu bilgileri Bankamız personeli dâhil, kimseyle paylaşmayınız.
Yaşamı yanlış yönlendiren 4 düşünceden kaçının!Yaşamı yanlış yönlendiren 4 düşünceden kaçının!Klinik Psikolog Nurdan Gündoğdu, ilişkilerin bozulmasına, motivasyonun düşmesine ve güçsüz hissetmeye neden olan 4 zehirli düşünce biçimini ve bunların panzehirini anlatıyor.

 

Etiketler şifre
Yorumlar
Kalan Karakter 800