Huzurlu bir tatilin 8 şartı!

Senenin yorgunluğunu atacak, stresten uzaklaşarak ailenizle, sevdiklerinizle güzel vakit geçireceksiniz. Ancak huzurlu bir tatil için yapmanız gerekenler olduğunu unutmayın...

1 8 KENDİNİZİ TATİLE HAZIRLAYIN
KENDİNİZİ TATİLE HAZIRLAYIN

Kendinizi tatile hazırlamanız tatilinizin huzur içerisinde geçmesinin ilk şartı. Peki, bu hazırlık sürecinde neler yapmanız gerekiyor?

2 8 PATRONUNUZA HABER VERİN
PATRONUNUZA HABER VERİN

Yoğun işleri ve birçok çalışanının arasında sizin tatile gideceğiniz tarihleri hatırlamak patronunuz için zor olabilir. Gerekli durumlarda tatile gideceğinizi patronunuza hatırlatın.

3 8 KAPSAMLI BİR LİSTE HAZIRLAYIN
KAPSAMLI BİR LİSTE HAZIRLAYIN

Tatilinizden iki hafta öncesinde, siz yokken yapılması gereken işlerinizin kapsamlı bir listesini hazırlayın. Her konudan kimin sorumlu olacağını planlayın. Sorumlu olacak kişilere ne yapmaları gerektiğini iyice anlatın. Böylece tatildeyken gözünüz arkada kalmaz.

4 8 İŞ ARKADAŞINIZDAN YARDIM İSTEYİN
İŞ ARKADAŞINIZDAN YARDIM İSTEYİN

Siz yokken yokluğunuzu en iyi şekilde idare edecek iş arkadaşınızdan yardım isteyin. Önemli toplantılarda sizin için de not alsın. Ulaşılamadığınızda acil e-posta ve telefonları sizin yerine cevaplasın, acil kararları verebilsin.

5 8 GÖREVİNİZİ MUTLAKA TAMAMLAYIN
GÖREVİNİZİ MUTLAKA TAMAMLAYIN

Bir takım ile beraber yürüttüğünüz bir çalışma var ise, teslim tarihlerinizi gözden geçirin. Eğer tatilinize rastlayan bir teslim tarihi var ise, tatile çıkmadan önce görevinizi mutlaka tamamlamış ve takım arkadaşlarınızla paylaşmış olun.

6 8 OTOMATİK E-POSTA YANIT SİSTEMİ KURUN
OTOMATİK E-POSTA YANIT SİSTEMİ KURUN

Şirket içi ve dışında birlikte çalıştığınız herkesi gideceğiniz tarihler hakkında bilgilendirin. Tüm bu kişilere yetkili olarak belirlediğiniz kişinin isim ve iletişim bilgilerini iletin. Ofis dışında olacağınıza dair otomatik e-posta yanıt ve yönlendirme sisteminizi kurun.

7 8 NASIL ULAŞABİLECEKLERİNİ SÖYLEYİN
NASIL ULAŞABİLECEKLERİNİ SÖYLEYİN

Patronunuza ve iş arkadaşlarınıza acil durumlarda size nasıl ulaşabileceklerini söyleyin. E-postalarınızı ve telefonlarınızı sadece arada bir kontrol edebileceğinizi söyleyerek tatilde olduğunuz zamanlar için kibarca limitinizi belirleyin.

8 8 MASANIZI TOPLAYIN
MASANIZI TOPLAYIN

Son gün, ofisten çıkmadan önce bütün e-postalarınızın cevaplanmış olduğuna emin olun. Masanızı toplayın. İlgili kişilerle, siz yokken işlerin nasıl yürüyeceğinin üzerinden geçin. Patronunuza her şeyin kontrolünüzde olduğunu tekrar belirtin.

Yorumlar
Kalan Karakter 800