Sağlıklı gardırop yöntemi nedir?

Son 15 yılda giyim üretimi iki katına çıktı. Ancak bu kıyafetleri giyme süremiz yaklaşık yüzde 40 düştü. Bu sürdürülebilir değil ve bunu değiştirmek zorundayız. Gardırobunuzu sürdürülebilir hale getirmenin yollarını biliyor musunuz?

Hızlı modanın yerini ultra hızlı moda alıyor ve piyasaya benzeri görülmemiş hacimlerde yeni giysiler giriyor ve bu hızlanma muazzam miktarda atık üretiyor. Moda endüstrisi sorunu çözmek için bir dizi plan geliştirdi. Ancak sorun şu ki, birçok sürdürülebilirlik girişimi hâlâ ekonomik fırsatları ve büyümeyi çevresel kaygıların önüne koyuyor.

İşler hızla değişmezse, 2030 yılına kadar moda endüstrisi elyaf üretmek için yüzde 35 daha fazla arazi kullanabilir. Bunu değiştirmek bizim elimizde. Sağlıklı gardırop yöntemiyle satın aldığınız yeni kıyafetleri yüzde 75'e varan oranda azaltabilir, uzun ömürlü kullanabilir ve en sonunda kıyafetlerinizi geri dönüştürebilirsiniz.

1. TÜKETİMİNİZİ AZALTIN

İyi yaşamak için ne kadar kıyafete ihtiyacınız olduğunu düşünün. Daha az yeni kıyafet alın ve kıyafetlerinizi nereden aldığınızı düşünün. İkinci el kıyafet satın almak veya kiralama hizmetlerini kullanmak, gardırobunuzu daha etkili değiştirmenin bir yolu.

2. YAVAŞ MODA HAREKETİNİ GENİŞLETİN

Büyüyen yavaş moda hareketi, giysilerin niceliğinden çok kalitesine odaklanır ve trendler yerine klasik tarzları tercih eder.

Kıyafetlerinizin ömrünü uzatmak için, örneğin dikiş, tamir ve diğer becerilerle, zaten sahip olduğunuz giysilerin onarımına ve bakımına da önem verin.

Modayı kalıcı bir büyüme modelinden sürdürülebilir bir yaklaşıma kaydırmak, politika yapıcıların ve endüstrinin çok çeşitli reformlar getirmesini ve toplumdaki rolleri ve sorumlulukları yeniden tasarlamasını gerektirir. 

3. KIYAFETLERİ DÖNÜŞTÜRÜN

Sağlıklı gardırop, mevcut moda iş modellerinden uzaklaşmak ve işbirlikçi tüketim modelleri, sosyal girişimler gibi yeni değişim sistemlerini benimsemek anlamına gelir. 

Arkadaşlarınızla kıyafet değiştirmek veya ödünç almak, terzide kıyafetleri dönüştürmek gibi çok para harcamanıza gerek olmayan yöntemleri değerlendirebilirsiniz.

7 adımda nasıl minimalist yaşayabilirsiniz? 7 adımda nasıl minimalist yaşayabilirsiniz? Sadeleşme ve küçülmeye gitmek kulağınıza hoş geliyor mu? Daha az şeyle yaşayarak, daha fazla mutlu olabileceğinizi düşünüyor musunuz? İşte öneriler...

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800