Evde Tasarruf Nasıl Yapılır?

Tasarruf yapmak oldukça önemli. Gereksiz para harcamak yerine birikim yapmak bizim geleceğe daha güvenli bakmamızı sağlayacak. Özellikle birçok kişi tasarruf için önce evde birtakım değişiklikler yapmaya başlıyor. Peki evde tasarruf yapmanın püf noktaları neler, evde tasarruf nasıl yapılır?

Evde en çok kullandığımız ürünlerin başında da elektrikli aletler geliyor. Elektrikli aletler fazla kullanıldığı zaman hem faturamıza yansıyor hem de yaşadığımız dünyaya zarar veriyor. Tasarruf için öncelikle elektrikli aletlerin kullanımıyla başlayalım.

Çamaşır makinesi neredeyse her evde her gün çalışıyor. Eğer 4 kişilik bir aileyseniz çalıştırmama imkanınız yok. Fakat bunu biraz kısmak mümkün. Mesela her gün çamaşır makinesini çalıştırmak yerine bunu iki günde bire çekebilirsiniz. Ya da çamaşırlarınızı yüksek derecede yıkamayabilirsiniz. Yüksek derecede yıkadığınız zaman daha fazla elektrik harcamış oluyorsunuz. Eğer eviniz müsaitse çamaşırlarınızı gece de yıkayabilirsiniz.

Bulaşık Makinesini Çalıştırın

Elde yıkamak kimi insana göre daha hijyenik gelebilir. Ya da 2 parça var bunu elde yıkasam ne olur ki diye düşünebilirsiniz. Fakat bu durumda fazlasıyla su harcadığınızı unutmayın. Bulaşık makinenizi tamamen doldurduğunuz zaman harcadığınız su miktarı sadece 12 litre. Belki siz farkında olmadan elde bulaşıkları yıkadığınız zaman daha fazla su harcıyorsunuz. Su tüketimini bilinçli kullanmak ekolojik açıdan da oldukça önemli.

Ütünün Fişini Çekin

Hepimiz ütü yapıyoruz, kimi zaman o ütüler dağ gibi olabiliyor ve biz çok zaman harcıyoruz. Aslında ütüyü bir kerede yapmak daha karlı. Hem sürekli fiş takıp çıkarmamış oluyorsunuz. Ütü yaptığınız zaman da dikkat etmeniz gereken diğer konu; ütü bitmeden fişi çekmek. Baktınız eşyalarınız azalıyor ve geriye az ütü isteyen kıyafetleriniz kalmış, ütünün fişini çekin ve kalan sıcaklıkla aynı işlemi yapmaya devam edin.

Garantili Ürünler Kullanın

Elektronik ürünlerde garantisine dikkat etmeniz gerekiyor. İlerleyen zamanlarda hepimizin başına satın aldığımız ürünlerin bozulması gelebiliyor. Bunun için ürün alırken uzun süreli garanti vermesine dikkat edin. Buzdolabınız bozulduğu zaman satın aldığınız firmayı arayıp garanti kapsamında ücretsiz tamir yaptırabilirsiniz.

Kış Geliyor Kombiye Dikkat

Kışın en fazla verdiğimiz fatura doğalgaz. Kimi zaman ödediğimiz fatura 300 TL'ye kadar çıkabiliyor. Bunun önüne geçmeniz mümkün. Öncelikle kullandığınız kombinin bakımını yaptırmalısınız. Kombinizde arıza varsa bu durum ortaya çıkar ve fazla enerji tüketmemiş olursunuz. Bir anda çok yüksek derecede kombiyi çalıştırmak yerine gün boyunca doğal gazınızı sabit ısıda tutabilirsiniz. Evde tshirt yerine kazak giymek de kombiyi düşük seviyede çalıştırmanıza yardımcı olacaktır. 

Dışarıdan Yemek Söylemeyin

Kimi zaman canımız çekiyor kimi zaman yemek yapmak istemiyoruz ve dışarıdan hazır yemek söylüyoruz. Bu birkaç kere olunca kabul edilebilir bir durum olsa da alışkanlık haline getirmeniz durumunda cebinizi yakacak. Sürekli dışarıdan söylemeye başladığınız anda sağlığınız da bozulacak. Bunun için evde yemek yapmayı tercih edin.

Yorumlar
Kalan Karakter 800