Mutlu olmanızı sağlayacak 6 tavsiye!

Prof. Dr. Erkan Topuz mutlu olmanın sırrını paylaştı. İşte Prof. Dr. Kopuz’un daha mutlu olabilmek için önerdiği 6 alışkanlık.

1 6 FARKINDA OL
FARKINDA OL

Kalkıp giyinirken, “Bugün güzel bir gün, başıma olumlu şeyler gelecek” cümlesini tekrarlıyorsunuz. İlk başta bu egzersiz size garip gelebilir, ancak bilinçaltınız bu olumlu düşünce kalıbını depolar. Bunu istediğiniz zaman arayabilirsiniz: Zor durumlar yakın olduğunda, belirsiz, olumsuz bir duygu yaşadığınızda veya günlük yaşamınızın tam ortasında.

2 6 KENDİNE İNAN
KENDİNE İNAN

Güven, pozitif insanların önemli bir özelliğidir. Kendinize koyduğunuz hedefler sayesinde gerekli özgüveni kazanırsınız. Kendinize inanıyorsanız, öylece durup dileklerinizin gerçekleşmesini hayal etmeyeceksiniz. Hayattaki önemli şeyler için zaman kazanın ve olumlu düşünceler üretin.

3 6 BELİRLE
BELİRLE

Olumlu düşünen insanlar engellerden veya zorluklardan bahsetmezler. Bunun yerine hayallerini, umutlarını ve isteklerini, amaçlarını ve oraya giden yolu, gerçekten önemli olan şeyleri anlatırlar. Onlar için sadece siyah ve beyaz, olumlu ya da olumsuz yoktur.

4 6 DÜŞÜNCE MODELLERİNİ DEĞİŞTİR
DÜŞÜNCE MODELLERİNİ DEĞİŞTİR

Pozitif insanlar her şeyi öğrenebileceklerini bilirler. Birçok yol özgüvenden geçer. İç sinyallerinize dikkat edin ve onlara güvenin. Hiç kimse bir dahi olarak doğmadı. Yaratıcılık, başarı umudundan, iyimser bir öz değerlendirmeden ve aktif faaliyetten doğar. Olumlu bir ruh hali içinde gelişir. Günlük yüzeyselliklere veda edin ve özel bir şey olun. Yeteneğiniz ancak faaliyet yoluyla gelişebilir. Fikirlerinizi yazın, bilinçaltınızı işbirliği yapmaya teşvik edin ve ileriyi düşünme sanatını uygulayın.

5 6 GÜLÜMSE
GÜLÜMSE

Hayatı huysuz bir şekilde geçiren insanlar var ve yüzlerinde her zaman bir gülümseme olan başkaları da var. Gülümseyenler neredeyse her zaman daha mutlu insanlardır. Bunun nedeni gülümsemenin kendisinde yatıyor: Araştırmacılar, olumlu bir yüz ifadesinin mutluluk hormonları salgıladığını buldular.

6 6 GÜNLÜK YAZ
GÜNLÜK YAZ

Bazen işler kötü görünse bile, hayatınızda kesinlikle minnettar olabileceğiniz pek çok şey vardır. Bir şükran günlüğü tutarak, algılanan eksiklik yerine bakışlarınızı bu şeylere odaklayacaksınız. Her sabah veya akşam için minnettar olduğunuz üç şeyi yazın.

Yorumlar
Kalan Karakter 800