Büyük Bankalar “Kripto Talent” Avında!

Büyük bankalar henüz regüle edilmemiş alana büyük bir hışımla girmeye çalıştıkça kripto para birimi ve blok zinciri yeteneğine olan talep de yükseliyor. LinkedIn'e göre, ABD'de "kripto" ve "blockchain" pozisyonları için iş ilanları, geçen yılın aynı dönemine kıyasla ağustos ayında %615 arttı.

Büyük bankalar henüz regüle edilmemiş alana büyük bir hışımla girmeye çalıştıkça kripto para birimi ve blok zinciri yeteneğine olan talep de yükseliyor. LinkedIn'e göre, ABD'de "kripto" ve "blockchain" pozisyonları için iş ilanları, geçen yılın aynı dönemine kıyasla ağustos ayında %615 arttı.

LinkedIn'in iş ve finanstan sorumlu genel yayın yönetmeni Devin Banerjee, Yahoo Finance'e verdiği demeçte, "Bunu büyük bankalarda görüyoruz ve bu son birkaç yıl içinde gerçekten büyük bir değişiklik oldu" dedi. 

“Büyük bankalar, kripto para biriminin benimsenmesi ve kripto yeteneğine duyulan ihtiyaç konusunda biraz tereddütlü olan kesimdi ancak şimdi onlarda yavaşça oyunun içine giriyorlar.”

JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon, geçen ay bir röportajında, 1,17 trilyon dolarlık piyasa değeriyle en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC-USD) hakkındaki şüphelerini açıkça dile getirerek Bitcoin’i aslen hakiki bir değeri olmayan ve regülatörlerin sonuna kadar düzenleyebileceği bir alanı olan "ahmak altını" olarak nitelendirdi. 

Yine de Dimon'un şüpheciliğine rağmen, banka temmuz ayında müşterilerine yarım düzine kripto fonuna erişim sunmaya başladı.

LinkedIn verilerine göre, büyük finansal hizmet firmaları tarafından işe alınan kripto para birimi yeteneği, 2021'in ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre %40 arttı. 

Site, bu firmaların 2021'de 2015'e nazaran üç kat daha fazla dijital varlıklarda deneyime sahip çalışanı maaş bordrolarına ekleme yarışında olduğunu tahmin ediyor.

JPMorgan Chase, BNY Mellon, Deutsche Bank, Wells Fargo, Citigroup, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Capital One, UBS, Bank of America, Credit Suisse ve Barclays; satış profesyonellerinden tüketiciler için kripto teklifleri tasarlayan çalışanlara ve bankalar için blok zinciri platformları oluşturan mühendislere kadar çeşitli roller için en fazla kripto yeteneğini işe alan başlıca finans kurumları olarak görülüyor. 

“Büyük bankalar için inşa edilmesi gereken bir teknoloji var, bu blockchain defteri teknolojisinin temelini oluşturuyor. Bu yüzden yazılım mühendisleri büyük talep görüyor. Kripto ayrıca satılması, pazarlanması ve müşterilere açıklanması gereken bir ürün, bu nedenle satış ve pazarlama rollerine duyulan ihtiyaç da giderek artıyor” diyor Uluslararası İktisat Profesörü Banerjee.

Banerjee, güvenlik pozisyonlarının da yüksek talep gördüğünü söylüyor. “Kripto varlıkları içinde güvenlik çok önemlidir. Bunlar müşterilerin varlıkları, müşterilerin dünya çapında dolandırdıkları paraları; dolayısıyla güvenlik duvarlarını inşa eden pozisyonların da yükselişte olduğunu görüyoruz.”

Bankalar, kripto ile ilgili olmayan işlerdeki benzerlerine nazaran %50 daha yüksek maaşla çalışabilen kripto uzmanlarına ödeme yaparken regüle edilmiş bir ortamda faaliyet göstermek, yetenekleri çekmek için daha büyük bir engel haline gelebilir.

Banerjee, "Bankaların birçok düzenleyici sorumluluğu ve yükü var" diyor. “Bankalar, yenilikçi yetenekleri çekmek istiyorlar, ancak yeteneklerin mevcut düzenleyici çerçevelerin sınırları içinde çalışmaya alıştığından da emin olmak istiyorlar çünkü bu sınırların dışına çıkmak istemiyorlar.”

Büyük bankalardaki ücret paketleri cazip olsa da “ya herro ya merro” demeden önce kripto uzmanlarının kulak vermesinde fayda gördüğümüz bir tavsiye var:

Banerjee, “İş arayışındaysanız, finansın geleceği üzerinde çalışmak üzere ‘eski/geçmiş’ bir finans dünyasına adım attığınızı kabul etmelisiniz” diyor. 

"Bu biraz ironik, tam da bu nedenle karar vermeden önce gerekli özeni ve itinayı göstererek bir değerlendirme yapmak istiyorsunuz.”

Kaynak: https://finance.yahoo.com/news/big-banks-getting-in-the-game-of-hiring-crypto-talent-161421596.html

Çeşitli Senaryolarla Kayıptan Kaçınma Önyargısı!Hisselerini satmakta zorluk mu yaşıyorsun? Ya da sen hisseni satar satmaz hissenin değerinin yükseldiğini mi gözlemliyorsun?

 

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800