Ne kadar kredi çekmeliyiz?

Otomobil almak isteyen Mesut Bey ve eşi sordu: "Ne kadar kredi çekmeliyiz?" Özlem Denizmen cevapladı...

SORU: Eşimle konuşup anlaştık araba almak istiyoruz. Kendi evimizde oturuyoruz, 27 bin civarı aylık gelirimiz var. Kredi kartı borcumuzun asgarisini ödüyoruz ve 240 bin lira civarında birikimimiz var. Ne kadar kredi çeksek bilemedik size danışmak istedik.

Mesut

CEVAP: 

  • Sizi tebrik ederim, hem karı koca çalışıp para kazanıyorsunuz hem de ortak finansal hedef belirlemişsiniz. Ancak asgari ödeyerek borç bitmez. 
  • Kredi kartınızın sadece asgari tutarını ödediğinizde hesap kesim tarihinden, bir sonraki hesap kesim tarihine kadar kalan bakiyeye alışveriş faizi (akdi faiz) uygulanır. Borcunuzu büyütmeyin, asgari tutardan mümkün olduğunca fazlasını ödeyerek bitirin. 
  • Araç kredilerinde vade ve kredi oranı, nihai fatura değerine göre değişiyor. Hedefiniz olan araba için bankanızdan, ne kadar ve kaç yıl vadeli kredi kullanabileceğinizi öğrenin.
  • Unutmayın finansal huzurunuzun kaçmaması için araç kredisi dahil aylık borç ödemeleriniz, aylık hane gelirinizin yüzde yüzde 25’ini aşmasın. Sizin gelirinize göre de bu rakam 6.750 TL’yi geçmesin.

'Ya geri ödemezse?' Özlem Denizmen yazdı 'Ya geri ödemezse?' Özlem Denizmen yazdı Özlem Denizmen Posta Gazetesi köşesinde, borç verirken dikkat edilmesi gerekenleri, belirlenmesi gereken koşulları ve geri ödeme sözleşmesini yazdı.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800