Düşük faizli kredi almak için yapmanız gerekenler

Eğer nakit ihtiyacınız var ve en uygun krediyi almayı planlıyorsanız, daha ucuz borçlanmak için yapabilecekleriniz var. Kredi puanınızı yükseltmek ya da otomatik ödemeye kaydolmak gibi adımlar, borçlanmayı daha ekonomik hale getirebilir.

Borçlanma korkutucu olsa da yeni girişimlerin ve yatırımların olmazsa olmazıdır. Ancak yüksek faiz oranları borçlanma maliyetini daha ağır hale getirebilir. Bunu hafifletmek için kredi puanınızı yüksek tutmaya çalışmak oldukça önemli.

KREDİ PUANINIZI ARTIRIN

Çünkü düşük kredi puanına sahip bir kişi ya da işletme, borç veren için daha büyük bir risk olarak gözükür ve bu risk nedeniyle faiz oranı daha da yükselir. Borç veren finans kurumlarının, kredi ve kredi ürünleri için kendi faiz oranı aralığı vardır. Alacağınız oran da kredi puanınıza göre belirlenen kredi itibarınıza bağlıdır. Daha yüksek kredi puanı genellikle size daha düşük bir faiz oranı sağlayarak borç para almayı daha uygun hale getirir.

FATURALARI DÜZENLİ ÖDEYİN

Faturaları aksatmadan, geciktirmeden ödemek kredi  notunuzu yükseltmek için yapabileceğiniz en önemli şeydir. Bunu sağlayabilmek adına faturalarınız için otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Ayrıca borç bakiyenizi düşük tutmaya çalışmalısınız.

ÖDEMELERİ GECİKTİRMEYİN

Ödemelerinizin asla geç kalmadığından emin olun. Borç verenlerin çoğu, başka kurumlara borcunuz varsa sizi riskli müşteri kategorisine alır ve potansiyel olarak çok daha yüksek oranda faizlerle size nakit para sağlar. Bu da kredinizin daha pahalı olacağı anlamına gelir. Geç ödemeler ayrıca kredi puanınızı düşürür. Bu da gelecekteki bir krediyi veya kredi limitini daha pahalı hale getirecektir. Her ay takviminizi işaretleyin veya son ödeme tarihi gelmeden önce ödeme yapmak için telefonunuzda hatırlatıcılar ayarlayın.

FATURANIZI HER AY TAM ÖDEYİN

Faturalandırma döngünüzün sonunda kredi kart bakiyenizin tamamını ödememek , muhtemelen ana borç bakiyesi üzerine faiz uygulanmasıyla sonuçlanır. Bu sonraki ödeme dönemlerine de yansırsa durum bir sarmala dönüşür ve borçlanma maliyetiniz artar. Başka bir deyişle, faiz ücretleri kredi kartı bakiyenizi taşımayı daha pahalı hale getirir. Ödeyeceğiniz faiz tutarı, borçlu olduğunuz bakiyeye bağlı olacağından, bakiyeniz ne kadar büyük olursa, sizden o kadar fazla faiz alınır. Bazı durumlarda, bu, her ay zaten borçlu olduğunuza önemli miktarda para eklenmesi anlamına gelebilir.

BORÇLANMAYI UCUZA GETİRMEK

Günümüzde, kredi verenler, kredi çekerken biraz para biriktirmelerine yardımcı olmak için üyelere veya yeni kredi alanlara özel indirimler sunuyor. Çoğu zaman, tek şart, bir üyelik için kaydolmanız veya borç verenin mevcut bir müşterisi olmanızdır.

Borçlanmayı olabildiğince ucuz hale getirmek için, borç verenlerin ne tür indirimler sunduğunu kontrol edin ve uygulanabilecek faiz oranlarını ve ücretleri göz önünde bulundurun.

İhtiyaç kredisi için kaç aylık çalışan olmak gerek?İhtiyaç kredisi başvurusu hakkında yazılar yazarken kredi almanızı kolaylaştıracak etmenler arasında sigortalı çalışan olmaktan da bahsetmiştik. Peki kolay kredi çıkması için ne kadar zamanlık çalışan olmanız gerekiyor?

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800