Ağız kokusuna karşı doğal çözümler!

Hem iş hayatını hem de sosyal hayatı olumsuz etkileyen ağız kokusundan kurtulmak için bu tavsiyeleri deneyebilirsiniz.

1 11

Sık ve bol su için..Sık ve bol su içmek sadece böbreklere değil,ağız kokusunu da azaltmada faydalıdır. Tükrük akışını arttırır, ağız kolay temizlenir.

2 11

Yoğurt yiyin .Prebiyotikten zengin her türlü yiyecek ve içecek(kefir) ama özellikte yoğurt düzenli yendiği zaman ağız kokusunu azaltmada önemli bir besindir.

3 11

Şekersiz sakız çiğneyin. Dişleri fırçalamanın yerini tutmasa da fırçalama imkanımızın olmadığı yerde çok yararlıdır.

4 11

Aç kalmayın. Sık sık azar öğünlerle beslenin. Özellikle ılık bitkisel çaylar (karanfil, tarçın ,ıhlamur)içmek ağız kokusuyla savaşmada birebir.

5 11

Bir avuç adaçayını sıcak suyun içine katarak 15 dakika demlenmesi bekleyin. Demlendikten sonra bu karışımı iyice süzerek içine bir miktar nane ruhu katın ve gün boyunca dinlendirin. Elde edilen karışımını günde iki kez gargara yaparak kullanın.

6 11

Taze nane yaprakları kurutun. Kurutulan bu yapraklardan iki çay kaşığı alınır ve kaynayan suyun içine atın. 15 dakika boyunca kaynatıldıktan sonra şeker ya da bal ile tatlandırılarak için.

7 11

Elma ve aynı tazelikte olan armut, havuç ve turp nefes tazelemekte ve temizlemekte oldukça etkilidir. İçerdikleri gıda lifi sayesinde tükürüğü temizler, aynı zamanda damakta tatlı bir tat bırakırlar.

8 11

Bir limonu ortadan ikiye ayırıp suyunu emebilirsiniz. Eğer bunu yapmak için uygun ortamda değilseniz, bir sodanın içine dilimlerini atabilirsiniz. Daha da pratik olması için, limon aromalı şekerlerden de tüketebilirsiniz.

9 11

Maydanozun nefesi tazelediği ve dişlere iyi geldiği uzmanlarca da onaylanmıştır. Siz de sabah çıkmadan ağzınıza atacağınız bir tutam limonlu maydanozla gün boyu ferah bir nefese kavuşabilirsiniz.

10 11

Marketlerin baharat bölümünde anason, kakule, kişniş, rezene bulabilirsiniz. Küçük miktarda tükeceğiniz bu baharatlar sayesinde yemek sonrası kahveniz bile ağzınızda daha sonra kötü bir tat bırakamayacak.

11 11

Her şeye rağmen koku geçmiyorsa,bir kulak burun boğaz doktoruna ve hatta gastroenteroloğa başvurun.

Etiketler Sağlık
Yorumlar
Kalan Karakter 800