Güven Zedeleyen Sinyaller Göndermeyin!

Beden dili, kredibilite oluşturmada dikkat edilmesi faktörler arasındadır. Bazı hareketler, karşı tarafa güven zedeleyen sinyaller göndermemize neden olur.

Kendimize duyduğumuz güveni konuşmalarımızdan önce bedenimiz yansıtır. Doğru ya da yalan, bir şeyi söyleme biçiminiz karşınızdaki kişinin sizin hakkınızda izlenim edinmesini sağlar.

Güvenilir biri olarak anılmak istiyorsanız aşağıdaki 10 hareketten uzak durun:

1. Arkaya doğru eğilmek: Arkaya doğru eğilip çeneyi yukarı kaldırmak başkaldırı ya da kibir işaretidir.

2. Göz kontağı kurmadan dinlemek: Araştırmalar, kişinin konuşurken yüzde 50 oranında karşı tarafla göz teması kurmasını, dinleme esnasında ise yüzde 70 oranında göz teması kurmasını tavsiye ediyor.

3. Yüze dokunmak: Konuşurken yüzünüze dokunmak karşı tarafa güvensiz izlenim vermenize neden olur.

4. Kafayı iki yana sallamak: Konuşurken evet ya da hayır anlamında kafayı iki yana sallamak sık yapılan beden dili hatalarındandır. Konuşurken başınızı dik tutmaya dikkat edin.

5. Elleri cebe koymak: Konuşurken elleri cebe koymak ya da arkaya saklamak tedirginlik işaretidir. Karşı taraftan bir şey sakladığınız anlamına gelir.

6. Avuç içini sıkmak: Konuşurken avuç içini sıkmak saldırganlık belirtisidir ve karşı tarafın söylediklerine kapalı olunduğu mesajı verir.

7. Elleri hareket ettirmemek: Çoğu kişi, el kol hareketi yapmadan konuşan kişilerin dürüst olmadığını düşünür. Yalan söyleyen kişiler yalanlarının anlaşılacağı düşüncesiyle sabit durma eğilimindedirler.

8. Kapalı vücut: Kolları bağlayarak konuşmak karşı tarafa iletişim kurmak istemediğiniz mesajını verir.

9. Elde nesne tutmak: Konuşurken her iki elle bir nesne tutmak, kendinizi saklamanın bir başka şeklidir.

10. Omuz silkmek: Omuz silkmek karşı tarafa mutsuz olduğunuz izlenimini verir.

İşinizde başarılı olmak için sahip olmanız gereken 8 özellikBaşarı çok çaba gerektiriyor. Bu çabalarınızı desteklemesi için ise işte bu özelliklere sahip olmalısınız.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800