Kim Kardashian’dan para tavsiyeleri!

Dünyanın en magazinsel ailelerinden Kardashianlar birikim, yatırım, tasarruf konularında nasıl? İşte Kim Kardashian'dan finansal tavsiyeler!

1 8 KARDASHIANLARDAN PARA DERSLERİ

20 sezondur devam eden 'Keeping Up With The Kardashians' programıyla ünlerine ün katan ve bunu paraya çeviren Kardashianlar hangi finansal öğretileri uyguluyor?

900 milyon dolarlık servetiyle ailenin en zengin ikinci üyesi Kylie Jenner, Harper's Bazaar'a verdiği röportajda “15 yaşımdan sonra ailemden para almadım.” dedi. "Kylie Cosmetics şirketimi kurmak için kendi paramın yüzde 100'ünü kullandım, banka hesabımda tek kuruş kalmadı ve bununla gurur duyuyorum."

2 8 KİŞİSEL FİNANS KONUSUNDA KENDİNİZİ EĞİTİN

Business Insider'a konuşan, 1,8 milyar dolar servete sahip olan Kim Kardashian, "Ailem bana kredi, tasarruf ve bunun gibi şeyleri öğrettiği için şanslıydım." dedi. "Para konuları okulda öğretilen bir şey değil ve bence bu gerçekten şanssızlık. Bence birikim, kredi, tasarruf ve çek defteri kullanımı okulda öğretilmeli çünkü pek çok insan bu konuda pek bir şey bilmiyor.”

Kim Kardashian, “Küçük yaşlardan itibaren para konusunda iyi bir eğitim aldım ve bu sayede zor duruma girmedim” dedi. "Harcamayı seviyorum ama aynı zamanda çok çalışmayı ve biriktirmeyi de seviyorum. Bir gelecek inşa etmenin gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum. Para harcarken her zaman aşırıya kaçmadığınızdan emin olun.”

3 8 SÖZLEŞME İMZALAYIN

Kim Kardashian, 16 yaşındayken babası Robert Kardashian’ın, ona “Her şey için sözleşme imzala” tavsiyesinde bulunduğunu açıkladı. 

Kim Kardashian, Business Insider'a verdiği demeçte, ‘’16 yaşıma geldiğimde babam bana bir sözleşme imzalattı. Örneğin; arabama çarparsam bunun ücretini ödemekte sorumlu olacaktım." dedi.

“Trafikte bir hata yaptım ve başka bir arabaya çarptım. O kadar büyük bir şey değildi, ama bunun için para ödemek zorunda kaldım. Karşı tarafa parayı geri ödedikten sonra kendime kıyafet almak için daha çok çalıştım.”

4 8 SAHİP OLDUKLARIN İÇİN ŞÜKRET

“Keeping Up with the Kardashian” hayranları, dizinin Kourtney, Kim ve Khloe Kardashian ile anneleri Kris Jenner'ın Calabasas, California'daki moda butiklerinde çalıştıkları dönemde başladığını hatırlayacaktır. Kardashianlar realite serisinin kültürel bir ikon olmasını beklemiyorlardı; sadece giyim mağazalarını ücretsiz tanıttıkları için çok mutluydular.

Variety'ye konuşan Kim, "Televizyon şovu teklifi geldiğinde, bunu mağazalarımıza dikkat çekmek için yapmak istedim." dedi. "Bu programın çok uzun sürmeyeceğini düşünüyordum, ancak mağazalarımızı büyütmek için harika bir fırsat gibi geliyordu.’’

5 8 EK İŞ YAPIN

Kim Kardashian, “Az bir bütçem vardı, bu yüzden bir şey satın almak istersem bir şey satmam gerekiyordu” dedi.

"Bir dönem babamın ofisinde çalışıyordum. Oradayken eBay'i keşfettim ve alışverişi çok sevdim. Bütçe ayırmam gerekiyordu. Kredi kartım yoktu. Bunu nasıl bir iş haline getireceğimi düşünüyordum. Babam, çifti 700 dolar olan Manolo Blahnik ayakkabılardan beş çift almama izin verdi. Her çifti eBay'de 2500 dolara sattım. Ve babama olan borcumu faiziyle geri ödedim. Giymeyeceğim şeyleri satıyordum." dedi.

Peki Kim Kardashian insanların 700 dolarlık bir ayakkabı için 2.500 dolar ödemeye hazır olduğunu nereden biliyordu? Kardashian bu soruyu şöyle cevaplıyor, "Onlar Jennifer Lopez'in yeni çıkan videosunda giydiği Manolo Blahnik'lerdi" dedi. “Herkes o ayakkabılara sahip olmak istiyordu. Doğru zamanda mağazayı aradım ve son beş çifti aldım.”

Kim'in eBay başarısı, bazı ünlü arkadaşlarının dikkatini çekti. Cindy Crawford'dan, Serena Williams'a ve Nicky Hilton ve Nicole Richie gibi ünlüler için dolap düzenlemeye başladı.

6 8 YATIRIMLARINIZI ÇEŞİTLENDİRİN

Kim Kardashian, TV programından, makyaj ürünlerine, kıyafetlere kadar çeşitli kitleleri çeken birçok farklı proje üretiyor. Yatırımlar söz konusu olduğunda finansal riski yayıyor. Bir proje başarılı olmazsa, diğer kaynaklardan hala bol miktarda geliri oluyor. 

Çeşitlendirme, yatırım dünyasında anahtardır. Tüm paranızı tek bir yere yatırırsanız finansal açıdan zor duruma düşme ihtimaliniz yükselir. Ancak paranızı birçok farklı yatırım aracına yayarsanız, bu yatırımlarınızdan biri veya ikisi iyi performans göstermezse, o kadar etkilenmezsiniz.

Kim'in Bustle'a söylediği gibi: "Yaptığım en iyi yatırımın kendime yatırım yaptım ve kendime inandım."

7 8 HATALARINIZDAN ÖĞRENİN

Hayatta hepimiz hatalar yaparız, buna parasal hatalar da dahildir. Kardashianlar da istisna değil.

Kim Kardashian, “Kesinlikle bazı para hataları yaptım. Mücevher ve hiç giymediğim şeyler gibi gerçekten gereksiz olan eşyalar aldım.”

Ayrıca yatırım konusunda “Bir alanda yatırım yapmadım ve çok para kaybettim ama zaman gerçekten değerli. Yani paranızı ve zamanınızı gerçekten değerli olabilecek şeylere harcamalısınız.”

8 8 TASARRUF EDİN

Oldukça tutumlu olduğumu söyleyebilirim. Artık yakınımdaki insanlar için hediyelere para harcıyorum. Çok fazla para harcıyormuşum gibi görünse de artık değiştim ve çok şeyim var, eskisi gibi harcama çılgınlığı yaşamıyorum.”

“Ne kadar çok para kazanırsam, o kadar çok harcayacağımı düşünürdüm. Artık bunu değiştirdim. Ne kadar çok para kazanırsam, o kadar çok tasarruf etmek istiyorum.”

Etiketler en zengin
Yorumlar
Kalan Karakter 800