Hafta sonu izleyebileceğiniz en iyi filmler!

Hafta sonu evde film keyfi yapmak isteyenlere Netflix'te bir solukta izleyebileceği 22 yabancı film önerisi.

1 22 ÖNCE BABAMI ÖLDÜRDÜLER
ÖNCE BABAMI ÖLDÜRDÜLER

1970'ler de Kamboçya'da ülkenin yönetimini ele alan Kızıl Kmer isminde bir topluluğun yaptığı soykırımını ve beş yaşındaki bir kızın hayatta kalma savaşını konu almaktadır.

2 22 THE IRISHMAN
THE IRISHMAN

Dünya Savaşı sonrası Amerika'daki organize suç dünyası, gazi, dolandırıcı ve 20. yüzyılın en azılı isimlerinin yanında çalışmış bir mafya tetikçisi olan Frank Sheeran'ın gözünden anlatılıyor.

3 22 PK
PK

Başka bir galaksiden gelen Peekay'ın; gerçek tanrıyı aramasını konu edinen film izleyenini karakterinin bu arayışı üzerinden felsefik yolculuklara çıkarırken, aşk ve hayat dolu sıcacık bir hikayeye odaklanır.

4 22 BEASTS OF NO NATION
BEASTS OF NO NATION

Beasts of No Nation Cary Joji Fukunaga'nın yazıp yönettiği savaş dram filmi. Film ülkesinde korkunç bir savaşa maruz kalan bir çocuğun yaşadıklarını anlatıyor.

5 22 UPGRADE
UPGRADE

Bir soygun sırasında eşini kaybeden ve felç kalan adamın deneysel bir tedavi sonrası vücudunun kazandığı üstün yeni özelliklerle birlikte intikam arayışını konu ediyor.

6 22 DİRİLİŞ
DİRİLİŞ

Hugh Glass (Leonardo Di Caprio) adındaki efsanevi bir tuzakçının bir boz ayı tarafından ölümcül bir biçimde yaralandıktan sonra kendi ekibi tarafından ölüme terk edilmesini anlatıyor.

7 22 THE PLATFORM
THE PLATFORM

Her katında sadece iki kişinin bulunduğu ve çok katlı olan bir hapishanede yaşanılan sınıfsal ayrımları ve haksızlıkları anlatıyor. Hapishanede dağıtılan yemekler ilk başta en üst katta olanlara veriliyor, artan yemekler ise bir alt kattakine gidiyor.

8 22 LION
LION

5 yaşındayken abisiyle çalışmaya gittiği gün kaybolup polisler tarafından esirgeme kurumuna yerleştirilip sonrasında bir aileye evlatlık verilir. Ancak ailesini bulma isteği giderek bir saplantıya dönüşür.

9 22 FELEKTEN BİR GECE
FELEKTEN BİR GECE

Arkadaşlarının düğününden iki gün önce bekarlığa veda partisi vermek için Las Vegas'a giden dört arkadaşın, sarhoş oldukları parti gecesinin sabahında odalarında bir kaplan, tavuklar ve bir bebek ile uyanmaları üzerine gelişen olayları konu alır.

10 22 PERFUME
 PERFUME

Kusursuz bir kokuyu yaratmak için bir dizi cinayet işleyen katilin peşine düşen dedektiflerin hikayesini konu ediyor.

11 22 MIRAGE
MIRAGE

Vera Roy ve David Ortiz adli genç çiftin yeni taşındıkları evde henüz ilk günlerini geçirirken başlayan büyük bir fırtına ile gelişen fantastik olayları konu ediyor.

12 22 SNOWPIERCER
SNOWPIERCER

Dünyanın bir buz küresine dönmesinden yedi yıl sonra yeryüzünde yaşayan son insanların 1.001 vagonlu trendeki hiç bitmeyen yolculuğunu anlatıyor.

13 22 GREEN BOOK
GREEN BOOK

Zekice kurgulanmış mizahı, keyifli müzikleri dostluk dolu hikayesi ile sıcacık bir yol filmi. 1960'ların başlarındaki ırk sınıf ve toplumsal kısıtlamaları aşan gerçek bir arkadaşlığı konu alıyor.

14 22 AŞK VE GURUR
AŞK VE GURUR

Taşralı bir beyefendinin kızı olan Elizabeth Bennett ile varlıklı ve soylu toprak sahibi Fitzwilliam Darcy arasındaki çatışmayı anlatır.

15 22 BENJAMIN BUTTON'IN TUHAF HİKAYESİ
BENJAMIN BUTTON'IN TUHAF HİKAYESİ

Film seksenli yaşlarında doğup, geriye doğru yaşlanan bir adamın hikayesini anlatıyor.

16 22 KOÇ CARTER
KOÇ CARTER

Koç Carter oyuncularının sahada kazananlar olmasının yanında, sınıflarında da çok başarılı olmalarını istemektedir.

17 22 INTO THE WILD
INTO THE WILD

Bir metropolden vahşi hayata, kirlilikten saflığa ve temizliğe dönüş hikayesidir.

18 22 THE TRUMAN SHOW
THE TRUMAN SHOW

Güzel bir eşe ve mutlu bir hayata sahip olan Truman, bir gün öldüğünü zannettiği babasını bir gün caddede gördüğü ana kadar hayatı olduğu gibi yaşar.

19 22 KADIN KOKUSU
KADIN KOKUSU

Özel bir kolejde okuyan Charlie, paraya ihtiyacı olduğundan kör bir adama, bakıcılık yapmaya razı olur ama iş, umduğu kadar basit olmayacaktır. Çünkü Emekli Albay Frank Slade' in haftasonu için çok özel bir planı vardır.

20 22 EXTRACTION
EXTRACTION

Silah satıcıları ve kaçakçılara ait bir dünyada, uyuşturucu lordları arasında geçen savaşta piyon olan genç bir çocuğun hikayesini konu ediliyor.

21 22 V FOR VENDETTA
V FOR VENDETTA

2020 yılının İngiltere’sinde geçen V for Vendetta filmi, karanlık bir gelecek öngören yapımlar arasındadır. Bu karanlık dünya baskıcı bir düzenin altında ezilmektedir ancak her zaman olduğu gibi başkaldıran birileri vardır. Alan Moore’un aynı isimli romanından uyarlanan filmde, isyanın lideri V ile masum bir genç kız olan Evey arasında yaşananlar zaten kıvılcımı hazır olan ateşi kuvvetlendirecektir.

22 22 ANNIHILATION
ANNIHILATION

Anormal faaliyetler gerekçesiyle yıllar önce hükümet tarafından kapatılmış olan Area X isimli bir bölgede zaman içinde insan izi silinmiştir. Bölgeye keşfe giden 11 ekibin tamamının da başına gizemli olaylar gelmiştir. Bölgeye giden 12. ekipte işler değişir ve bölgenin bütün akıl almaz sırları bir bir ortaya çıkmaya başlar.

Yorumlar
Kalan Karakter 800