2021 Yılında Akılda Tutulması Gereken Tüketici Davranış Eğilimleri

2020'de meydana gelen değişikliklerle birlikte, uyum sağlama ihtiyaçlarımızın sadece maske takmanın ötesine geçmesi, ellerimizi daha sık yıkamamız ve uluslararası seyahatlerimizin azalması hiç şaşırtıcı değil.

2020'de meydana gelen değişikliklerle birlikte, uyum sağlama ihtiyaçlarımızın sadece maske takmanın ötesine geçmesi, ellerimizi daha sık yıkamamız ve uluslararası seyahatlerimizin azalması hiç şaşırtıcı değil. Dünya değişiyor ve haliyle tüketici davranışları da değişiyor.

2021 yılı yaklaşırken aklımızda tutmamız gerektiğine inandığımız bazı trendleri sizler için bir araya getirdik.

Güvenlik önce gelir- sağlık dünyanın her yerindeki herkes için en büyük endişe haline geldi. Markalar, servis sağlayıcılar, mekanlar, restoranlar vb. olarak tüketicilerimiz için güvenlik sağlamak ciddi bir öncelik haline geldi. İletişim kurma ve satış konuşması söz konusu olduğunda bunu listemizin en başında tutmalıyız ve müşterilerimiz için stratejilerimizi oluştururken, markanın mevcut durumu ile ilgili mücadele etmek için aldığı güvenlik önlemlerini ön plana çıkmalı.

Çevrimiçi kullanıcı deneyimi önceliktir- hayatımız boyunca yüz yüze yaptığımız çoğu şeyin görüntülü görüşme yoluyla veya çevrimiçi olarak yapılabileceğini giderek daha fazla anlıyoruz. Ve bu sayısız yönden son derece yararlı olsa da bazılarımız kişisel etkileşimlerin yerini alamayacağını söylüyor. Bu nedenle çevrimiçi etkileşimlerimizi daha insani hale getirme çabasına çok değer veriliyor. Deneyimi daha kişisel ve daha insani hale getirmenin yollarını bulmak da bu günlerde bir öncelik oluyor.

Değere dayalı harcama ve para bilinci- tüketiciler, marka değerlerinin ve her birinin neyi temsil ettiklerinin, misyonlarının ve nasıl geri verdiklerinin giderek daha fazla farkına varıyor ve bilinçleniyor. Ve biz de bunların bir satın alma işlemini tamamlamaya karar verirken belirleyici faktörler olduğunu anlıyoruz. Tüketiciler, markaların şeffaf olmasını ve inandıkları şeye sahip çıkmalarını ister. Bunu da özellikle dünyadaki mevcut sosyal, politik ve sağlık endişeleriyle, açık ve tutarlı bir şekilde yapılmasını arzular…

Bazı markalar tüketicilerinin evde kalmasını ve virüsten korunmasını sağlamak için bazı önlemler alıyor. Mesela bir mobilya ve ev dekorasyonu alanında yeni teknolojilerle mobilyalar deneyimlenebiliyor ve çevrimiçi alışveriş deneyimlerini her zamankinden daha benzersiz ve kişisel hale getiriyor.

Bu eğilimleri iletişim stratejilerimize dahil ederek, bu değişim fırsatını yeniden kazanmak ve hedefiniz ve müşterilerinizle daha güçlü ilişkiler kurmak için kullanabilirsiniz.

2021 için aklımızda tutmamız gereken başka trendler var mı?

Kaynak: https://medium.com/the-square-lisbon/consumer-behavior-trends-to-keep-in-mind-for-2021-2307164cec1d 

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800