2017 vekalet yoluyla kurban fiyatları belli oldu! Kurbanlık kaç para?

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), vekalet yoluyla kurban bedelini açıkladı.

Geçen yıla göre yurt içi kurbanlık fiyatı 160 TL, yurt dışı fiyatı ise 100 TL zamlandı.

TDV, Diyanet İşleri Başkanlığı ile bu yılki Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde 275 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında da 135 ülkenin 400 bölgesinde kurban kesimi yapacak. Diyanet İşleri Başkanlığı ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilecek olan Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında gelmesi beklenen kurban vekaletlerine göre 275 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının yapılması planlanıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 850 TL, yurt dışında da 600 TL olarak belirlediklerini vurgulayan Tutkun, “Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir” diye konuştu.

Vatandaşların 0312 416 90 00 numaralı çağrı merkezini arayarak kurban bağışı hakkında detaylı bilgi alabileceklerini ifade eden Tutkun, “Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışlarını yapabilirler” ifadesini kullandı.

Kurbanlık Almanın Püf NoktalarıGönül İşi İlk öğrendiğim, kurbanlık hayvanı sevmek gerektiği. Hayvan güzel olmalı, sana güzel gelmeli, sen sevebilmelisin. Bu iş gönül işi, hislerine güveneceksin. İlk kural; alıcının hayvanın tüyünü, gözünü, duruşunu sevmesi.Günde 2 LiraKurbanlar genelde asgari ücret civarında oluyor. Örneğin; bu sene ortalama 1.000 lira civarında....

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800