Miami emlak yatırımcısının gözdesi oldu

Yurtdışında konut satın almak isteyen Türkler Miami'yi seçiyor.Dolarla kira almak, konut yatırımcısına cazip geliyor.Dolar bazında yıllık net yüzde 10 kazanç elde etmek, ABD'de emlak alırken bürokrasinin olmaması yatırımcıyı Miami'ye çekiyor.

 Amerika’nın önde gelen emlak broker’ları arasında yer alan International Realty Group (IRG), İstanbul’da düzenlediği ‘2022 Miami Connection’ panelde yatırımcı ve alıcılar ile emlak sektörünün uzmanlarını buluşturdu. Panele IRG’nin ortakları Giovanna Guzman ve Cengiz Bayırlı, dünyanın en lüks projelerini hayata geçiren PMG Satış Başkan Yardımcısı, ABD’deki emlak alım satımlarında hukuki ve finansal konularda danışmanlık veren Entra Danışmanlık Direktörü de katıldı.

FLORIDA’YA HER GÜN 1000 KİŞİ TAŞINIYOR

Giovanna Guzman, özellikle pek çok ülkeden Miami’ye emlak yatırımı talebinin geldiğini söyledi.  Florida’nın gelir vergisi olmaması nedeniyle çok fazla tercih edildiğine değinen Guzman, her gün yaklaşık 1000 kişinin Florida’ya taşındığının altını çizdi.  Miami’de pek çok şehir projesinin hayata geçtiğini belirten Guzman, Türk emlak yatırımcıları için bu şehirde farklı fırsatlar olduğunu kaydetti.

Miami emlak yatırımcısının gözdesi oldu resim: 0
International Realty Group’un (IRG) ortakları Giovanna Guzman ve Cengiz Bayırlı  

YATIRIMLAR TÜRKİYE’YE GERİ DÖNÜYOR

ABD’ye yapılan emlak yatırımlarında paranın tekrar Türkiye’ye döndüğü farkındalığının birçok kişide bulunmadığına dikkat çeken Guzman, şunları söyledi:
“Gayrimenkule yatırım yaptığınızda bu size bir güvence sağlıyor. Paranızı uzun vadeli güvenli bir limana bağlıyorsunuz. ABD doları çok güçlü bir para birimine sahip, bu anlamda ABD, yatırım konusunda diğer ülkelerden daha fazla öne çıkan bir ülke. Gayrimenkul diğer varlıklara kıyasla çok somut ve garantisi yüksek bir alan. Türkiye’den ABD’ye para gönderiliyor, yatırım yapılıyor, para Türkiye’den çıkıyor diye düşünenler olabilir ama yaptığınız yatırımın karşılığı, geliri Türkiye’ye geri geliyor. Dolayısıyla her ne kadar ABD’ye para gönderiyorsunuz gibi algılansa da bunun dönüşü kendi ülkeni-ze Türkiye’ye oluyor.”

MIAMI’DE EMLAK PİYASASI ÇOK HAREKETLİ

Miami’de 35 civarında projenin yapımının devam ettiğini anlatan Guzman, “Miami, tarihinin en hareketli emlak piyasası dönemlerinden birini yaşıyor. Miami’ye bir çok lüks proje geliyor. Ultra lüks projelerin yanı sıra süreli kiralama, uzun ya da kısa süreli kiralama imkanı sunan projeler de mevcut. The Elser de bunlardan biri. Ve hızla tükeniyor.”

Miami emlak yatırımcısının gözdesi oldu resim: 1
Ricardo Colmenter, Daiana Quinceno, Giovanna Guzman ve Cengiz Bayırlı

‘ÇOK GÜVENLİ BİR SİSTEM’

Miami’deki projelerin büyük bir çoğunluğunun daha topraktan satıldığını belirten Cengiz Bayırlı ise “Bizimle yola çıkan projeyle ilgili tüm adımları bilir. Hiçbir sürpriz ile karşılaşmaz. 1 milyon dolarlık dairenin bir ödeme planı oluyor. Paranın maksimum yüzde 50’sini önümüzdeki iki veya üç sene içerisinde ödüyorsunuz. Aralarda ödeme olmadan altı aylık ya da senelik periyotlarla. Bu para tapu dairesinin yediemin hesabına gidiyor. İnşaat sahibi daireyi bitirdikten sonra siz daireyi görüyorsunuz onayladığınızda tapu dairesindeki parayı inşaat sahibi alabiliyor. Çok güvenli bir sistem. Özellikle topraktan girilen projeler için bu çok büyük avantaj” dedi. 

ÖNE ÇIKAN PROJE: THE ELSER

Waldorf Astoria gibi dünyanın en büyük projelerini hayata geçiren PMG’nin Satış Başkan Yardımcısı Daiana Quiceno de Miami’deki The Elser projesiyle ilgili şu bilgileri verdi:
“Anahtar teslim, bitmiş bir proje, 60 katlı ve eşyalı. Yatırımcı anahtarı alıp kullanabilir. Proje hazır olduğu için ilgi yüksek, metrekaresi 1200 dolar civarında. Projedeki konutların yüzde 50’si satıldı, Yıl sonuna kalmadan hepsinin satılmasını bekliyoruz. Yabancı yatırımların önünde finansman imkanları çok büyük, yüzde 30 depozitoyla geri kalanını kredi çekerek ödeme yapabiliyorsunuz. Faizler makul düzeyde ve yatırımın dönüşünü alabiliyorsunuz. The Elser’in güzel bir yatırım fırsatı olduğunu söyleyebilirim. Bu projede şöyle de bir avantaj var; Türk yatırımcı olarak ABD’ye yatırım yapıyorsunuz ama o yatırımın getirisi Türkiye’ye geri geliyor. Çünkü proje hazır, hemen geri dönüş alıyorsunuz.”

HEM KİRA GELİRİ HEM DE OTURUM AVANTAJI

Miami’de ev almak kolay mı? Gelir vergisi olmayan bir eyalet olan Florida’da nasıl konut sahibi olunur? Yatırım için alınan konutlarda kiracıyla ilişkiler nasıl yönetiliyor? sorularını Entra Consulting Direktörü Ricardo Colmenter şöyle yanıtladı:
“Florida da emlak sahibi olmanız için vizeniz olmasına gerek yok. 500 bin dolarlık daireye 250 bin dolar yatırarak, geri kalanını da mortgage kullanarak alabiliyorsunuz. Daireyi günlük veya aylık kiraya verebilirsiniz. 500 bin dolarlık bir dairenin getirisi projeye ve lokasyona bağlı aylık 3 bin ila 7 bin dolar arasında değişiyor. Hem kira geliri hem de oturum için avantaj sunuyor Miami.”

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800