SMS ile gelen linklere dikkat!

Dolandırıcılar yeni kurbanlar bulmak için her türlü yolu deniyor. Siber güvenlik raporları, kredi kartı bilgileri gibi kişisel verilerin SMS ile gönderilen linklerden çalınma sıklığının 2 kat arttığını ortaya koydu.

Siber dolandırıcılık gün geçtikçe artıyor. Korsanların hedefinde en çok kredi kartı kullanıcıları var. Kredi kart bilgilerini çalmak için en çok kullanılan yöntem ise kimlik avı.

Bu yöntemi kullanan bilgisayar korsanları, sizi kişisel bilgilerinizi vermeniz ya da farkında olmadan kötü amaçlı yazılım indirmeniz amacıyla kandırıyor. Bunu yapmak için de kendilerini bir banka, e-ticaret hizmeti sağlayıcısı veya teknoloji firması gibi meşru bir kuruluş gibi göstermeye çalışıyorlar.

Genellikle de kullanıcıları bir bağlantıya tıklamaya veya bir eki açmaya teşvik ediyorlar. Bazen de bunu yapmak için kullanıcıyı, kişisel ve finansal bilgilerini girmeye teşvik edilebileceği bir kimlik avı sayfasına yönlendiriyorlar.

SMS İLE KİMLİK AVINDA ARTIŞ

Kimlik avı dolandırıcılığının, 2022’in ilk çeyreğinde tüm zamanların rekorunu kırdığına dikkat çeken siber güvenlik şirketi ESET, “Bu tür dolandırıcılıklar, son zamanlarda bir dönüşüm geçirdi. Kendini bir teslimat şirketi, bir devlet kurumu ya da güvenilen başka bir kurum gibi gösteren bir dolandırıcıdan bugün bir e-posta almak yerine kötü amaçlı bir kısa mesaj (SMS) da alabilirsiniz.

Hatta dolandırıcılar, kart bilgilerinizi ele geçirmek amacıyla sizi arayarak güvenilen bir kurummuş gibi davranabilir. Bir tahmine göre, sesli arama ile kimlik avı (vishing) ciddi bir artış gösterirken SMS ile kimlik avı (smishing) 2021’de bir önceki yıla göre iki katından fazla artmıştır” bilgisini paylaştı.

Şaşıracaksınız ama bunlar da bulaşıcı!Şaşıracaksınız ama bunlar da bulaşıcı!İnsandan insana sadece mikropların bulaştığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.

 

Etiketler Haber sms
Yorumlar
Kalan Karakter 800