Pet şişeden su içerken iki kere düşünün!

Pet şişelerden su içiyorsanız bir kez daha düşünün. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, plastik şişedeki suların her litresinde 10 plastik parçacığı bulunuyor.

Mikroplastiklere ilişkin bilimsel araştırmalar arttıkça, yeni veriler ortaya çıkıyor. Hollanda’da yapılan çalışma mikroplastiklerin kanımıza geçtiğini ortaya koydu. Ardından da mikroplastiklerin akciğerde bulunduğunu öğrendik. Vücudumuzdaki mikroplastiklerin başlıca nedeni  ise plastik şişe, plastik bardak ve gıda kapları.

Kan testiyle ortaya çıktı

İnsan kanında plastik olduğunu ortaya çıkaran araştırma Amsterdam Özgür Üniversitesi’nde görevli bilim insanlarınca gerçekleştirildi. Çalışma kapsamında 22 kişiye kan testi yapıldı ve bu kişilerden 17’sinin kan örneklerinde mikroplastik kalıntıları saptandı.

Her litre suda 10 parçacık

Alınan örneklerin yarısında, çalışmaya katılanların kanında plastik tespit edildi. Plastik parçacıklarının bir kısmının plastik şişe kaynaklı olduğu, üçte birinin ise, gıda ambalajı olarak kullanılan polistiren içerdiği belirlendi. Petrolden elde edilen polistiren tek kullanımlık bardak, tabak, yoğurt, ayran kaplarında sıklıkla kullanılıyor.

ABD’de yapılan bir çalışma da pet şişe sularında ciddi oranda plastik parçalarının bulunduğunu göstermişti. New York Devlet Üniversitesi’nde incelenen suların her 1 litresinde ortalama 10 plastik parçacığın bulunduğu ortaya çıkmıştı.  

Hedeflere ulaşmak için iyi bir ruh hali gerek!Hedeflere ulaşmak için iyi bir ruh hali gerek!Üretken bir biçimde çalışabilmek ve hedeflerimize ulaşabilmek için iyi bir ruh haline sahip olmalıyız. Peki, ne yapmalıyız?

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800