İş ararken sahte teklif tuzağına dikkat!

İş dünyasının sıklıkla kullandığı LinkedIn gibi sosyal ağ platformlarını taklit eden çevrim içi dolandırıcılık yöntemlerinin son aylarda yaygınlaştığı uyarısında bulunuldu.

Uyarıya göre dolandırıcılar, LinkedIn uygulamasının kullanıcılarına zaman zaman gönderdiği e-postaları taklit ederek hesap sahiplerini tuzağa düşürüyor.
“Bu hafta 30 aramada çıktınız” ve “Ahmet’i yeni işinden dolayı tebrik edin” gibi çekici satırlarla merak uyandırarak, hesaplarımıza giriş yapmamızı amaçlayan platformun bu yöntemini benimseyen siber suçlular, bu tür merak uyandıran ifadelerin yer aldığı mesajları LinkedIn’den gelmiş gibi gönderiyor. Kullanıcı, kötü amaçlı yazılım indirmek üzere tasarlanmış kimlik avı e-postalarındaki bağlantıya tıkladığındaysa, oturum açma kimlik bilgilerini isteyen sahte bir LinkedIn açılış sayfasına yönlendiriliyor.

SAHTE İŞ TEKLİFLERİ

O sayfaya kullanıcı adını ve şifresini veren kullanıcının bilgileriyle dolandırıcılar, aynı kimlik doğrulamasının kullanıldığı diğer tüm hizmetlere erişim sağlayabiliyor.
Oturum açma bilgilerini çalmanın diğer bir yolu da, doğrudan bir mesaja yanıt verildiğinde ulaşılabilecek yüksek ücretli “iş teklifleri”. Verilen bağlantıyı tıklayabilir veya daha fazla bilgi edinmek istediğinizde işi almak için gerekenlere sahip olduğunuza dair bir mesajla yanıt alırsınız ve sonrasında da eğitim amaçlı kişisel bilgileriniz istenip, sizden avans ücreti talep edilebilir.

ŞİRKET GERÇEK Mİ?

Başvurduğunuz şirketin gerçekten var olduğunu her zaman doğrulayın. Hızlı bir Google araması yapın. Düzgün bir özgeçmiş göndermek için çok çaba sarf ettiğiniz gibi, işverenler de iş ilanlarına dikkat eder; bu nedenle dilbilgisi hataları veya çelişkili bilgiler konusunda dikkatli olun. Hiçbir şirketin size para teklif etmeyeceğini veya ilk temasta banka bilgilerinizi talep etmeyeceğini unutmayın.

BÜYÜK HAZİNELER VAADİ

Yalnızca LinkedIn'e özgü olmasa da, forex ve kripto dolandırıcılıkları da sitenin kullanıcılarını hedef alıyor. Görünüşte iyi eğitimli ve yasal bir finansal danışman, “harika bir yatırım" teklif ederek ulaştığı kişiye, kripto para ile kolay bir şekilde servete ulaşılacağına ikna etmeye çalışıyor. Danışman, şık bir web sitesi, çok sayıda inceleme ve hikayelerini anlatan yeni milyonerlerle destekliyor ve zengin olabilmek için için yalnızca birkaç tıklama ve ilk yatırım gerektiğini söylüyor. Ancak ilk yatırım için transfer yapıldıktan sonra paranız uçar gider.

Günlük hayatta nelerden tasarruf edebiliriz?Günlük hayatta nelerden tasarruf edebiliriz?Hayatımızın her alanında tasarruf mümkün. Elektrik, su, doğalgaz faturaları, abonelikler… İşte uygulanabilir yöntemlerle gün içinde tasarruf etmenin yolları.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800